Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Napätie pre zásah NAKA na bratislavskom súde: Žilinkova prokuratúra sa ohradila voči výrokom Hamrana

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran
Prezident Policajného zboru Štefan Hamran (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra SR žiada policajného prezidenta Štefana Hamrana, aby pri svojich vyjadreniach rešpektoval princíp zdržanlivosti. Ako poznamenala, policajný prezident nie je orgánom činným v trestnom konaní.

Generálna prokuratúra SR sa dôrazne ohradila proti výroku, ktorý prezident Policajného zboru predniesol vo štvrtok na Výbore Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť, že "celý prípad smrdí ako mnohé iné rozhodnutia Krajskej prokuratúry Bratislava, Nitra a ďalšie, ku ktorým sa môžeme dostať".

"Policajný prezident nie je orgánom činným v trestnom konaní a žiadame ho, aby pri svojich vyjadreniach rešpektoval princíp zdržanlivosti, na ktorý sa vo svojich vyjadreniach viackrát odvolával," píše sa v stanovisku prokuratúry. Hamran na výbore vysvetľoval okolnosti zásahu polície na Okresnom súde Bratislava III.

Hamran odmietol, že by vyšetrovateľ NAKA zasahoval do nezávislosti súdu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Odmietol, že by vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zasiahol do právomocí alebo do nezávislosti súdu. Podľa šéfa polície sa vyšetrovateľ správal zdržanlivo aj napriek tomu, že mu na súde odmietli vydať spis, ktorý žiadal.

Viac o téme: Polícia Súd Generálna prokuratúraNAKAŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu