Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajný prezident Hamran by mal byť zdržanlivý a dávať si pozor na vlastné správanie, tvrdí Kollár

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Policajný prezident Štefan Hamran by mal byť zdržanlivý a dávať si pozor na vlastné správanie. Pred pondelkovou koaličnou radou to uviedol predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Reagoval tak na vyjadrenia Hamrana v súvislosti údajnou plánovanou policajnou akciu zameranou na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov.

Kollár podľa Hamrana "sadol na lep" lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, hoci má prístup k informáciám z bezpečnostnej rady. "Nech nie je premúdrený pán prezident, v prvom rade nech je zdržanlivý," podčiarkol Kollár s tým, že keby Hamran nechodil po médiách, urobil by lepšie.

Práve on totiž podľa Kollára hovoril o spornej informácii. Kollár ju podľa vlastných slov nemá z Bezpečnostnej rady SR, no počul o nej v parlamente od poslancov, ktorým o tom mal hovoriť sám Hamran. Predseda NR SR podľa vlastných slov nehovoril počas víkendovej diskusnej relácie o zásahu polície, ale o tom, že má prebiehať nejaká akcia. Z informácií o situácii v polícii má byť podľa neho jasné, o čo ide.

Policajný prezident Hamran by
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Hamran v pondelok odmietol tvrdenia Fica o avíze na policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov. Na bezpečnostnej rade štátu podľa neho nič také neodznelo. Tvrdí, že hovoril o akcii, ktorá už bola medializovaná. Deklaroval, že nikdy Bezpečnostnú radu SR neinformoval o príprave nejakej akcie.

Viac o téme: PrezidentPolícia Boris KollárŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu