Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nicholsonová tvrdo skritizovala európskych premiérov: Ste zodpovední za 135 mŕtvych detí! Do kelu aj s takýmito lídrami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Vojna na Ukrajine so sebou prináša mnohé obete, a to či už vojakov, ale aj civilistov. Do dnešného dňa zomreli tisícky vojakov, stovky dospelých civilistov a desiatky detí. A práve posledná skupina obetí dostala do vývrtky europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú. Tá politikom, ale aj vlastným kolegom, poslala tvrdý odkaz!

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu už prišlo o život viac ako 1000 civilistov. Vo štvrtok to oznámil Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR), pričom dodal, že skutočný počet obetí môže byť omnoho vyšší. "Väčšinu civilných úmrtí spôsobili výbušné zbrane širokého dosahu – týka sa to náletov a ostreľovania ťažkým delostrelectvom i raketometmi," uviedol OHCHR.

Archívne VIDEO Jair Lapid: Neexistuje ospravedlnenie na inváziu na Ukrajinu a útoky na jej civilné obyvateľstvo

Jair Lapid: Neexistuje ospravedlnenie na inváziu na Ukrajinu a útoky na jej civilné obyvateľstvo (Zdroj: TASR - Jakub Popelka)

V jeho stanovisku sa uvádza, že medzi 1035 civilnými obeťami bolo 214 mužov, 160 žien, 14 dievčat a 12 chlapcov. Pohlavie ďalších 48 detí a 571 dospelých obetí sa zatiaľ nepodarilo zistiť. Od začiatku invázie bolo tiež zranených najmenej 1650 civilistov. Iba v Donbase zaznamenal OHCHR 311 úmrtí a 857 zranených z radov civilného obyvateľstva. V ostatných regiónoch vrátane Kyjeva, Černihiva, Čerkás, Charkova, Chersona, Mikolajiva, Odesy, Súm, Záporožia, Dnipra a Žytomyru zahynulo 724 civilistov a zranilo sa 793.

Nicholsonová tvrdo skritizovala európskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vadim Ghirda, File)

"OHCHR sa domnieva, že skutočný počet civilných obetí je omnoho vyšší, pretože informácie z oblastí, kde prebiehajú boje, dostávame oneskorene a niektoré správy stále čakajú na overenie. Týka sa to najmä miest Mariupol a Volnovacha v Doneckej oblasti, Izium v Charkovskej oblasti, Sjevjerodoneck a Rubižne v Luhanskej oblasti a Trosťanec v Sumskej oblasti," píše sa v stanovisku.

Vy nie ste lídri, odkazuje Nicholsonová

K civilným obetiam, najmä tým detským sa tvrdo vyjadrila europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Poukázala na to, že do dnešného dňa bolo na Ukrajine zabitých 135 detí a ďalších 184 bolo zranených. "A v Bruseli sa po obhryzení jahňacieho stehna zídu európski „LÍDRI“ a jediné, na čo sa zmôžu, je vyhlásenie, že Rusko pácha na Ukrajine vojnové zločiny. Wau. A ešte Putinovi pohrozia ďalšími sankciami, ktoré však nefungujú, lebo sme ho nezastavili. 135 mŕtvych detí a tí európski lídri nie sú schopní pridať sa k USA a zastaviť obchodovanie s Ruskom,“ napísala Nicholsonová na sociálnej sieti.

Nicholsonová tvrdo skritizovala európskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Podľa jej slov tak ešte nespravili pre vlastné ekonomické záujmy. A po návrate zo samitu budú pripravovať ďalšie platby za ruský plyn a ropu, za ktoré ruský prezident Vladimir Putin, podľa slov europoslankyne, vyzbrojuje svoju armádu. Pritom podľa Nicholsonovej by pozastavenie platieb za plyn a ropu bolo práve to, čo by ukončilo vojnu a tým pádom aj zabíjanie nevinných ľudí a detí. Dodala, že na veľkom samite sa za koniec obchodovania s ruskou ropou a plynom postavili iba pobaltské štáty a Poľsko.

 

135 ukrajinských detí zavraždených a 184 detí zranených Putinovými vojskami v nezmyslenej vojne, ktorú rozpútal. 135...

Posted by Lucia Ď. Nicholsonová on Friday, March 25, 2022

„Do Kyjeva za Zelenskym pricestovali osobne aj predsedníčky a predsedovia parlamentov Lotyšska, Litvy a Estónska. „Ste s nami od prvých chvíľ – na úrovni lídrov, na úrovni národa… Ukrajinci dôverujú najviac vašim krajinám a Poľsku,“ vyhlásil ukrajinský prezident. 135 mŕtvych a 184 zranených detí vo vojne, v ktorej Ukrajina bojuje aj za naše hodnoty a princípy. A „LÍDRI“ EÚ dokážu na jednej strane skonštatovať, že Putin pácha zverstvá a na druhej strane sa rozhodnú naďalej s tým ZVEROM obchodovať, pozerať na vlastné ekonomické záujmy a posielať Putinovi 1 miliardu denne za ruský plyn a ropu,“ upozornila Nicholsonová. Na záver dodala, že ak sa tento problém nevyrieši, Európska únia bude zodpovedná za každé dieťa, ktoré zomrie vo vojne na Ukrajine.Do kelu aj s „LÍDRAMI“!!! uzavrela.  

 

 

 

Viac o téme: DetiKritikaCivilistiLucia Ďuriš NicholsonováVojna na UkrajineRuská invázia na UkrajinuÚrad vysokého komisára OSN
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu