Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Poslanca Krošláka opäť vytočil vlastný líder: Matoviča sa ironicky pýta, ako dokázal vybaviť túto vec!

Ján Krošlák Zobraziť galériu (5)
Ján Krošlák (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poslanec za OĽaNO a bývalý športovec Ján Krošlák sa už v minulosti "preslávil" svojou kritikou lídra hnutia Igora Matoviča. To, že nehľadí na to v akom klube je a povie si to, čo uzná za vhodné, vidieť aj teraz. Od odchodu Matoviča z premiérskej stoličky sa jeho kritika ako keby utlmila, no po niekoľkých mesiacoch opäť vyplávala na povrch. Krošláka prekvapil Matovičov postup v téme slovenskej hudby v rádiách, ktorú riešil s ministerkou kultúry, tiež za OĽaNO, Natáliou Milanovou.

Podľa jej návrhu sa totiž mali súkromné slovenské rádia po rokoch povinnosti hrať 25% slovenskej hudby uvoľniť a svoj hudobný program podľa vlastného uváženia nastoliť po svojom tak ako kedysi, čo si dokonca aj pochvaľovali. No do celej situácie zasiahol minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý sa s ministerkou Natáliou Milanovou "dohodol", že túto stať z novely zákona stiahne a že 25% hudby v slovenských rádiách aj naďalej ostane. "Síce mnohí brblali, ale výsledok sa ráta - súdy to odobrili, rádiá si zvykli, slovenskí umelci majú viac peňazí ... a aj lidičky, prajní našim, chcú viac slovenskej hudby v rádiách," trvá na svojom Matovič a tvrdí, že preto sa stretol s Milanovou a poprosil ju, aby na tento odsek v zákone ministerka radšej "zabudla".

FOTO Poslanca Krošláka opäť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Vytočený Krošlák: Stačilo iba poprosiť?

Pod statusom sa okamžite rozbehla búrlivá diskusia, do ktorej zasiahol aj poslanec OĽaNO Ján Krošlák. Ten sa síce kedysi ocitol zároveň aj na kandidátke SaS, no nakoniec zakotvil v OĽaNO. Matoviča sa v prekvapení pýta, či o celom zákone sa diskusia zrušila a ministerku stačí len "poprosiť". "Ako je vôbec možné, že sa v tomto návrhu zákona toto zrušenie ocitlo? Kto ho tam chcel? A keď sa celá hudobná obec vzbúrila, tak stačí poprosiť a vybavené? Ešte že ťa máme," odkázal ironicky Matovičovi poslanec.  

FOTO Poslanca Krošláka opäť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Potom nasledovali aj útočné paľby na samotného Krošláka, ktorý však na konci dňa zvolil ešte ostrejší slovník.

FOTO Poslanca Krošláka opäť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Ministerka zrejme podľalha nátlaku Matoviča

Kvóty pre slovenskú hudbu ostanú v súčasnom nastavení. Na sociálnej sieti to oznámila ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO), ktorá prisľúbila úpravu legislatívneho návrhu v pripomienkovom konaní.

Natália Milanová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Milanová reagovala na lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý ju v rámci pripravovanej mediálnej legislatívy požiadal o vypustenie návrhu, rušiaceho 25-percentný povinný podiel pre slovenskú hudbu v komerčných rádiách. "Hoci sa osobne stotožňujem s odborným stanoviskom ministerstva kultúry, v tomto konkrétnom bode sme dospeli k politickému rozhodnutiu ponechať aktuálny stav kvót na slovenskú hudbu a v tomto zmysle ministerstvo aj upraví návrh zákona," uviedla Milanová.

Oznámila, že svojho straníckeho šéfa upozornila na riziká, ktoré hrozia pri zachovaní súčasného stavu povinných kvót pre slovenskú hudbu v rádiách, argumentujúc postojmi Európskej komisie. "Zároveň však úplne chápem aj argumenty druhej strany," uznala ministerka, ktorá verí, že rovnaká pozornosť, aká je venovaná novému mediálnemu zákonu, sa ujde každému legislatívnemu návrhu s ambíciou zlepšiť mediálne prostredie.

Viac o téme: KvótaRádiáIgor MatovičSlovenská hudbaNatália MilanováJán Krošlák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu