Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovičov kritik v jeho vlastnom klube si buchol po stole: Ohlásil náhly odchod z radov OĽaNO!

Krošlák končí ako poslanec v klube OĽaNO, zrejme bude v parlamente pôsobiť ako nezaradený.
Krošlák končí ako poslanec v klube OĽaNO, zrejme bude v parlamente pôsobiť ako nezaradený. (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Toto sa zrejme dalo očakávať. Po tom, ako sa poslanec za klub OĽaNO Ján Krošlák viackrát vyjadroval kriticky na adresu expremiéra a ministra financií Igora Matoviča, prišlo síce prekvapivé, no nie šokujúce rozuzlenie tejto situácie. Krošlák si povedal, že to už viac s poslancami OĽaNO v jednom klube ťahať nebude. Pred voľbami sa navyše ocitol na dvoch kandidátkach naraz!

archívne video

Matovičovci krátko pred hlasovaním prekvapili a Sulíkovi vyjadrili podporu, a to vraj aj napriek tomu, ako sa k ním SaS správa (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Krošlák už nie je členom klubu hnutia OĽaNO. O ukončenie pôsobenia v klube požiadal v stredu (27. 10.). Informoval Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

"Po vzájomnej dohode s Jánom Krošlákom sme sa dohodli na jeho odchode z poslaneckého klubu OĽaNO. Želáme mu v jeho ďalšej práci všetko dobré," uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Odchod nie je až takým prekvapením

V klube OĽaNO bude po novom 51 poslancov, pôvodne ich bolo 53. V lete klub vylúčil poslanca Martina Čepčeka, v parlamente pôsobí ako nezaradený. Poslanec Krošlák má však zaujímavú minulosť. Okrem toho, že bol kedysi športovec, zaujímavé sú aj jeho prvé kroky vo veľkej politike.


Slovenský unikát v politike: Jeden kandidát na dvoch listinách, SaS je prekvapená a OĽaNO spokojné


Krošlák sa totiž pred voľbami 2020 ocitol na dvoch kandidátkach naraz - SaS aj OĽaNO. Nakoniec ale svoju kandidátku predsa len naplno venoval hnutiu OĽaNO, z ktorého klubu teraz odchádza. Jeho odchod nie je až taký prekvapivý, hlavne po tom, ako sa viackrát kriticky vyjadroval na straníckeho šéfa Matoviča počas prvých vĺn koronakrízy. 

Viac o téme: OdchodKlubPoslanec OĽaNOJán KrošlákParlamentIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu