Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Mimoparlamentní lídri reagujú na prejav prezidentky: Kritizujú ochrannú ruku nad vládou

Belousovová a Danko kritizujú prejav prezidentky. Zobraziť galériu (3)
Belousovová a Danko kritizujú prejav prezidentky. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Henrich Mišovič, Facebook/Andrej Danko)

BRATISLAVA - Na utorkový prejav prezidentky Zuzany Čaputovej so správou o stave republiky okrem súčasných, parlamentných politických predstaviteľov zareagovali aj tí mimoparlamentní. Sú nimi Anna Belousovová a líder SNS Andrej Danko, ktorí vystúpenie hlavy štátu pochovali pod čiernu zem.

VIDEO Reakcia Danka na prejav prezidentky:

Danko reaguje na prejav prezidentky v parlamente, ktorý bol podľa neho bezduchý (Zdroj: Facebook/Andrej Danko)

Danko má výhrady

Šéf národniarov dokonca natočil video, kde na kameru hovorí o svojich pocitoch po tomto prejave. "Ak ste čakali jasný a múdry prejav prezidentky, asi ostanete sklamaní," hovorí hneď v začiatku reakčného video predseda SNS. Podľa neho prezidentka alibistickým štýlom spomenula niektoré problémy a vraj "pohladkala po hlave Budaja" (Ján Budaj, minister životného prostredia, pozn. red.). "Na záver sa ešte rozčúlila, že spoločnosť je vulgárna," dodal Danko.


Veľký deň! Prezidentka sa prihovorila k poslancom a národu: Vulgarizmy sa stali novým štandardom, musíme sa zjednotiť!


Čo minister - to učeň

Spomenul aj to, že v Národnej rade ju čakal predseda parlamentu, ktorý mal podľa Danka blízko k bývalému bratislavskému podsvetiu a vekslákom. "Pani prezidentka, to ste predtým nevideli?" pýta sa rétoricky Danko. Kritizuje Čaputovú aj za to, že aj jej kampaň bola polarizačná a vraj tiež môže sama za to, ako vyzerá spoločnosť. "Mali ste povedať, že Heger nezvláda riadenie štátu, že Remišová nevie nič o informačných technológiách ... a mohol by som pokračovať. Čo minister - to učeň. Ani jeden z nich nebol pripravený na takúto funkciu," pokračuje Danko.

VIDEO Mimoparlamentní lídri reagujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Danko)

Občanom sa otočila chrbtom, tvrdí Belousovová

Už oveľa tvrdšia bola bývalá členka SNS a v súčasnosti politička na voľnej nohe Anna Belousovová. "Ale asi nič iné sme od nej ani nečakali. Jednoducho sa občanom a ich problémom otočila chrbtom. Z toho, čo v parlamente precítene prečítala, bolo jasné, za koho  kope! Aj keď sa snažila tváriť akože, ona je nadstranícka. Nie je, nebola a nebude," kopla si Belousovová.

VIDEO Mimoparlamentní lídri reagujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Svojím vystupením podľa nej vraj Čaputová "potvrdila, že drží ochrannú ruku nad súčasnou vládou neschopných diletantov, ktorí už druhý rok likvidujú Slovensko a vedú ho ku krachu". "Za súčasnú kritickú situáciu Slovenska nesie leví podiel viny táto neschopná koalícia politických dobrodruhov a diletantov! To však pani prezidentka nikdy nepovie, lebo táto vláda vyhovuje jej zahraničným tútorom a tým pádom aj jej," volí ostrý slovník v statuse Belousovová.

"Ak by totiž pani prezidentke aspoň trochu záležalo na Slovensku a jeho obyvateľoch, musela by vidieť, že nielen  táto vláda, ale aj celá politická reprezentácia nie je schopná ani odborne, ani morálne, či politicky viesť Slovensko ku prosperite a logicky by mala parlament vyzvať k rokovaniam o vytvorení vlády odborníkov. To by sa očakávalo od štátnika na poste prezidenta SR," uzavrela Belousovová.

VIDEO Celý prejav prezidentky:

Prezidentka sa v prednesení správy o stave republiky dotkla viacerých tém: Slovensko zúfalo potrebuje jednotu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: ReakciaSpráva o stave republikyAnna BelousovováAndrej DankoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu