Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Belousovová zúri: Policajná stránka označila jej slová o plyne za klamstvá, bývalá politička podá trestné oznámenie!

Belousovová sa dostala do konfrontácie s policajnou stránkou. Zobraziť galériu (2)
Belousovová sa dostala do konfrontácie s policajnou stránkou. (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič, Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Bývalá politička, ktorá kedysi pôsobila ako pravá ruka Jána Slotu v SNS Anna Belousovová má v týchto dňoch dôvody na hnev. Všetko sa to začalo statusom na účte s jej menom o tom, ako sa údajne od apríla zdvihnú tarifné poplatky za ropu v ropovode Družba. Polícia na svojej stránke o hoaxoch označila slová v tomto statuse za nepravdivé a padlo aj slovo "klamárka".

"Od 1. apríla 2022 Ukrajina zvyšuje tarifné poplatky za tranzit ropy cez ropovod Družba na svojom území v smere na Slovensko a Maďarsko na 11,5 € za tonu z doterajších 8,6 € za tonu," písal účet Belousovovej počas začiatku týždňa.

 

POZOR, TOTO JE KLAMÁRKA: NIE, UKRAJINA NEZVYŠUJE ŽIADNE POPLATKY PRE DOVOZ ROPY NA SLOVENSKO Do tejto chvíle zdieľalo...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, April 4, 2022

Pozor, toto je klamárka, písala policajná stránka o hoaxoch

Na tieto slová čoskoro zareagovala polícia cez stránku Hoaxy a podvody. "Pozor, toto je klamárka: nie, Ukrajina nezvyšuje žiadne poplatky pre dovoz ropy na Slovensko," napísal administrátor stránky v statuse, pričom citoval vyjadrenia na účte Belousovovej.

"Do tejto chvíle zdieľalo blud účtu pod názvom "Anna Belousovová" takmer 5 000 ľudí. Autor statusu tvrdí, že Ukrajina zvýšila poplatky za dovoz ropy na Slovensko. (..) Kontaktovali sme spoločnosť Transpetrol, a.s. s otázkou, čo je na tom pravdy a tu je ich oficiálne stanovisko: "Spoločnosť TRANSPETROL, a. s,  zdôrazňuje skutočnosť, že Slovenská republika neplatí žiadne tarifné poplatky za tranzit ropy ukrajinským územím. Obchodná politika ukrajinského prepravcu je založená na obchodnom vzťahu medzi ním a jeho dodávateľom. Ide o poplašnú správu, ktorej cieľom je pobúriť a zneistiť slovenskú verejnosť," argumentuje polícia.

Belousovová hovorí o trestnom čine

Slová policajnej stránky sa Belousovovej veľmi dotkli, o čom svedčí aj ďalší status na jej účte. "Admin stránky Polície SR ma verejne označil za klamárku, šíriteľku prokremľovskej propagandy a poplašných správ.(pripájam screenshot-y statusu zo stránky Polície SR). Mám za to, že tým naplnil skutkovú podstatu trestného činu ohovárania, ktorým je spôsobilý ohroziť a poškodiť ma pred verejnosťou, známymi a rodinou na základe nepravdivých informácii uvedených na oficiálnej stránke Polície SR," skonštatovala bývalá politička a dodáva, že v najbližších dňoch podáva trestné oznámenie na administrátora policajnej stránky.

Belousovová zúri: Policajná stránka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Anna Belousovová)

Viac o téme: PlynHoaxPolícia Anna Belousovová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu