Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ľudí trestali, sami pravidlá nedodržiavali: Pomáhať a chrániť v praxi! Policajti si spravili KORONAPÁRTY

Polícia Zobraziť galériu (3)
Polícia (Zdroj: Reprofoto/Aktuality.sk)

BRATISLAVA - Majú ľuďom pomáhať a ísť príkladom, namiesto toho v čase, keď boli na Slovensku prísne opatrenia na zabránenie šírenia koronavírusu, bratislavskí policajti sa zabávali priamo na stanici.

Namiesto práce sa hrali videohry a v čase prísnych pandemických opatrení si spravili bujarý alkoholický večierok. Aj takto vyzerá práca bratislavských policajtov. Upozornil na to portál Aktuality.sk. Viacerým slovenským médiám, ale aj policajného prezidentovi pristálo totiž v schránkach video, na ktorom je konanie policajtov zachytené. 

Policajná šikana v Bratislave? Pokyn veliteľa vyvolal kritiku, nakázal minimálne 30-eurové pokuty!

Na videu je zaznamenaný aj večierok, ktorý sa podľa jeho odosielateľa mal uskutočniť na Vianoce alebo Silvestra, teda v čase, keď na Slovensku platil zákaz výchdzania a zhromažďovania sa. 

"Na videu sú samozrejme zachytení zase tí istí nedotknuteľní, ktorí si myslia, že okolo nich sa točí celý svet a môžu si robiť čo chcú. Takéto správanie sa funkcionárov, ktorí si z útvaru PMJ urobili doslova šenk, je absolútny vrchol úbohosti. Nehovoriac o tom, že po takýchto večierkoch slúžia aj na druhý deň ešte s alkoholom v krvi," píšu autori podnetu.

Polícia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Aktuality.sk)

Podľa policajného prezidenta Petra Kovaříka treba urobiť poriadok. "Ak konanie na týchto videách nie je premlčané, budeme to riešiť ako disciplinárny priestupok. Keby sa to stalo v čase služby, znamená to automaticky ukončenie pracovného pomeru. Ak by išlo o oslavu mimo pracovného času, aj vtedy je zakázané požívať alkohol na pracovisku a išlo by o disciplinárne previnenie," povedal pre portál šéf polície.

Polícia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Aktuality.sk)

Viac o téme: PandémiaPorušeniePolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu