Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovičov veľký oznam: Na Slovensku sa bude čoskoro OČKOVAŤ Sputnikom! Rezort zdravotníctva o tom nevie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Ruskou vakcínou Sputnik V sa u nás bude očkovať už čoskoro. Aspoň tak to uviedol na sociálnej sieti Facebook minister financií Igor Matovič, ktorý sa dohodol s ruskou stranou. Výsledky testov boli podľa jeho slov výborné.

Vakcína, kvôli ktorej sa koalícia ocitla v kríze, bude zrejme čoskoro dostupná. O dobrých výsledkoch testov informoval ešte minulý týždeň aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Matovič uviedol, že sa dohodol s ruskou stranou, že po pretestovaní sa môže začať očkovať. 

VIDEO Minister zdravotníctva o aktuálnej situácii a Sputniku V

Minister zdravotníctva a hlavný hygienik informovali o nových opatreniach (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


Čas zahraničných dovoleniek sa blíži: Klus prezradil, odkedy by mohli byť povolené!


Očkovanie Sputnikom už čoskoro

Sputnik pristáva, napísal na sociálnej sieti Matovič. "Po výborných výsledkoch testov v certifikovanom OMCL laboratóriu v Maďarsku a po 3-mesačných všemožných obštrukciách všemocných sa schyľuje v najbližších dňoch k začiatku očkovania Sputnikom V aj na Slovensku," oznámil minister financií. S ruskou stranou sa počas víkendu dohodol, že po pretestovaní vakcíny v registrovanom OMCL laboratóriu so začiatkom očkovania súhlasia. "Tešte sa, ktorí sa tešiť chcete," dodal. 

Matovičov veľký oznam: Na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

MZ nemá informáciu, že ruská strana súhlasila so začatím očkovania Sputnikom

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ nemá oficiálnu informáciu o tom, že ruská strana súhlasila so začatím očkovania vakcínou Sputnik V na Slovensku. Uviedla to hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. "Ministerstvo zdravotníctva v tejto chvíli oficiálnou informáciou nedisponuje a nebola rezortu doručená. Faktom však je, že očkovanie vakcínou Sputnik V na Slovensku po preverení príslušnými odbornými autoritami by bola dobrá správa," skonštatovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva. Dodala, že bezpečnosť pacienta je prioritou a očkovanie je účinná prevencia na ochranu zdravia a životov.

Výsledky testov vakcíny Sputnik V sú v poriadku

Výsledky testov vakcíny Sputnik V sú negatívne, v poriadku. Rezort zdravotníctva dostal výsledky z Maďarska minulý týždeň vo štvrtok. O ďalšom vývoji v súvislosti s touto vakcínou bude ministerstvo komunikovať s odborníkmi a s ruskou stranou, oznámil Lengvarský na piatkovej tlačovej konferencii. V prípade tejto vakcíny sú podľa ministra riešením dve možnosti. "Povoliť a nepovoliť," vyhlásil s tým, že Sputnikom sa bude môcť začať očkovať až po súhlase z ruskej strany.

Výsledky testov vzoriek Sputnika V musia Rusi doručiť slovenskej strane do konca mája. Slovensko si objednalo celkovo dva milióny vakcín Sputnik V. Nákup vyvolal pnutie vo vládnej koalícii, ktoré vyústilo až do rekonštrukcie kabinetu.

Viac o téme: OčkovanieIgor MatovičVladimír LengvarskýSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu