Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Richard Sulík o ďalšom uvoľňovaní: Čísla klesajú, budeme v tom pokračovať! O týždeň otvoríme terasy

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Už zajtra začne prvé väčšie uvoľňovanie po takmer štyroch mesiacoch prísnych opatrení. Zákaz vychádzania síce ostáva v platnosti, no so širším okruhom výnimiek. Rovnako už môžeme ísť do prírody aj mimo okres. Minister hospodárstva Richard Sulík uviedol, že o týždeň by sa mali otvoriť aj terasy.

Sulík vo včerajšej diskusnej relácii Sobotné dialógy uviedol, že od 26. apríla by sa mohli otvoriť aj terasy. Čo sa týka zákazu vychádzania, chce, aby sa platil až od deviatej, keďže sme prešli na letný čas. 


KORONAVÍRUS Je to definitívne! Vláda schválila UVOĽŇOVANIE opatrení: Nové výnimky v zákaze vychádzania


V uvoľňovaní treba pokračovať

"Treba v uvoľnení pokračovať, keď vidíme, že čísla klesajú. Teraz v pondelok otvoria obchody. O ďalší týždeň terasy a bude ďalšie uvoľňovanie," uviedol. Pri otváraní ekonomiky podľa neho musíme pozorne sledovať ako rýchlo sa šíri nákaza. "O to viac bude dôležité strážiť na hraniciach a letiskách, aby sme kontrolovali prichádzajúce osoby a vyžadovali negatívne testy, alebo robili testy na hraniciach," povedal Sulík.

VIDEO Šéf rezortu zdravotníctva o uvoľňovaní

Nechceme opakovať chyby krajín, ktoré príliš rýchlo uvoľnili opatrenia, uviedol šéf zdravotníctva (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Trnava-Modranka)

Zákaz vychádzania by sme mali posunúť

Okrem iného je aj za posunutie nočného zákazu vychádzania z ôsmej hodiny večer na deviatu. "Ja som navrhoval, aby sa to posunulo aspoň na 21. hodinu. Už len preto, že sme prešli na letný čas," povedal. S návrhom však euspel. "Konáme v rámci našich možností," uzavrel Sulík.

Sulík sa so svojím protivníkom v debate Petrom Pellegrinim zhodol na tom, že pomoc podnikateľom v čase pandémie nie je dostatočne precízna ani dostatočne rýchla. "Bol by som radšej, keby sa Igor Matovič venoval zákonu o odškodnení a toto je niečo, čo súrne potrebujeme," povedal Sulík. 

Viac o téme: TerasyOpatreniaRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu