Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košice museli vyhlásiť stav pohotovosti: Ráno odpratávali kašovitú vrstvu snehu

Mesto Košice si muselo poradiť so snehom
Mesto Košice si muselo poradiť so snehom (Zdroj: Facebook/Košice - Mesto Košice)

KOŠICE – Kašovitá vrstva snehu sa nachádzala v stredu ráno na niektorých cestách v Košiciach, a to najmä vo vyššie položených častiach mesta. Magistrát sa rovnako ako pred týždňom dohodol so spoločnosťou Kosit na dodatočnom nasadení sypačov. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že oba mechanizmy zostávajú v pohotovosti do štvrtka (15. 4.). Niektoré termíny zberu posypového materiálu posunuli.

Prvý posyp absolvovali ešte v utorok (13. 4.) o 20.00 h, keď vyrazili na Jahodnú a do Kavečian, kde bola v tom čase dvojcentimetrová vrstva snehu. „Do rovnakých lokalít, ako aj na niektoré kopcovité úseky v meste, po ktorých premáva mestská hromadná doprava (MHD), zamierili aj o tretej hodine ráno. Na Jahodnej bola v tom čase sedemcentimetrová vrstva prašanu,“ uvádza mesto s tým, že všetky cesty boli po celonočnom snežení, respektíve daždi so snehom síce mokré, ale zjazdné.

Vzhľadom na aktuálnu poveternostnú situáciu stredajší a štvrtkový plánovaný zber posypového materiálu z chodníkov a ciest v mestskej časti (MČ) Juh presunuli na štvrtok 29. apríla. V MČ Staré Mesto ho budú realizovať od pondelka 26. apríla do stredy 28. apríla. „Naopak, pôvodne plánovaný termín zberu posypového materiálu v MČ Nad jazerom (budúci pondelok a utorok), Sídlisko Ťahanovce (štvrtok 22. apríla a piatok 23. apríla), respektíve MČ Západ v týždni od 3. do 7. mája, zostáva v platnosti,“ pripomína mesto. Sedem dní pred začiatkom odpratávania budú podľa neho na jednotlivé ulice v týchto MČ osadené dopravné značky, ktoré bude informovať o presnom termíne čistenia.

Majiteľov motorových vozidiel preto žiada o ústretovosť a  preparkovanie počas uvedeného času na iné miesto. „Vo všetkých MČ bude posypový materiál odpratávať celkovo päť mechanizmov, zvyšok dočistia ruční pracovníci,“ dodáva magistrát.

Viac o téme: CestaSnehPočasieKošiceSypače
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu