Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

POČASIE Meteorológovia majú jednu dobrú a jednu zlú správu: Tá na víkend vás ale rozhodne poteší

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Apríl nenechal svojej povesti nič dlžný - tohtotýždňové počasie bolo skutočne bláznivé. Naprieč Slovenskom husto snežilo, najviac na severe republiky. Meteorológovia však majú jednu dobrú a jednu zlú správu. Cez víkend sa oteplí, no príjemnejšie teploty dlho nevydržia. V utorok sa totiž opäť ochladí.

VIDEO Sneh a silný vietor zasiahol v stredu podvečer hlavné mesto

Snehová búrka v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Máme za sebou chladnú noc a pred sebou ďalšie ochladenie

Uplynulá noc bola poriadne studená. Podľa meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) z noci na dnes mrzlo na celom území našej krajiny. „Na niektorých staniciach zrejme zaznamenáme aj rekordne chladnú noc,“ skonštatovali.

Vždy aktuálnu predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Odborníci na počasie však očakávajú ďalšie ochladenie. Podľa ich slov ho pocítime už o pár dní. „Keďže sa výš zajtra (piatok, pozn. red.) presunie nad Balkán, po jej zadnej strane k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Postupne tak ustúpia nočné mrazy a oteplí sa aj cez deň. No len na niekoľko dní - už v utorok 13.4. sa opäť výrazne ochladí,“ načrtli.

POČASIE Meteorológovia majú jednu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Aký bude víkend? 

V sobotu k nám bude od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Čaká nás prevažne polojasné, popoludní od juhozápadu až oblačné počasie. V noci a zrána treba ojedinele počítať s hmlou, alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou.

Do rána sa ochladí na 4 až -1, v údoliach ojedinele zhruba na -3 stupne. Denné maximum dosiahne 13 až 18 stupňov.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Zafúka južný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 35 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 55 km/h, v noci sa vyskytne prechodne slabší vietor.

Počas nedele k nám bude od juhu pokračovať prílev teplého a vlhšieho vzduchu. Bude prevažne oblačno, v noci a zrána sa miestami objaví zmenšená oblačnosť. Cez deň hrozia prehánky.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 5 až 0, na západe väčšinou okolo 7 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19 stupňov, pričom na severe bude ojedinele ešte o čosi chladnejšie.

Bude fúkať južný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 15 až 30, na severe miestami okolo 45 km/h. V nárazoch však pôjde o rýchlosť 65 km/h. V noci a dopoludnia sa nad pásmom lesa vyskytne búrlivý vietor až víchrica.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu