Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo štvrtok má klesnúť pocitová teplota až do mínus 25 stupňov

Poľadovica Zobraziť galériu (2)
Poľadovica (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo štvrtok (11. 2.) má byť pocitová teplota väčšinou v intervale od mínus 15 až do mínus 25 stupňov Celzia. Dôvodom má byť nízka teplota vzduchu a tiež silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Večer môže byť pocitová teplota ešte nižšia. "Len v oblastiach v závetrí bude vyššia, čo je najmä v Banskobystrickom a kde-tu aj v Košickom kraji," dodali meteorológovia.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk

Poľadovicu, sneženie, záveje či vietor

Na južnej polovici územia SR hrozí poľadovica. Vo väčšine slovenských okresov sneží, tvoriť sa môžu tiež snehové záveje a jazyky. V Košickom kraji treba počítať aj s dažďom. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Výstraha pred snežením platí do štvrtkového (11. 2.) rána vo všetkých krajoch s výnimkou Nitrianskeho a Trnavského. Zároveň meteorológovia upozorňujú okrem Žilinského vo všetkých samosprávnych krajoch aj na poľadovicu.

Vo štvrtok má klesnúť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Snehové záveje a jazyky sa môžu tvoriť v stredu od 20.00 h v Bratislavskom, od 21.00 h aj v Banskobystrickom a Trnavskom kraji. Táto výstraha platí zatiaľ do štvrtkového poludnia. Predbežne v stredu od 18.00 h má začať platiť aj výstraha pred vetrom v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. V prípade Košického kraja má začať platiť táto výstraha od 23.00 h a trvať má do štvrtka do 2.00 h.

Okrem snehu aj vietor

Vo štvrtok (11. 2.) má potrápiť časť SR okrem poľadovice, snehových závejov a jazykov aj vietor. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy prvého a druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí momentálne v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji do štvrtka do 2.00 h. V prípade Košického a Prešovského kraja majú platiť tieto výstrahy až do piatka (12. 2.) do 2.00 h.

Druhý stupeň výstrahy pred vetrom vydali meteorológovia vo štvrtok od 2.00 do 12.00 h pre Košický kraj. V nárazoch môže vietor dosiahnuť až 90 kilometrov za hodinu. "Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," dodal SHMÚ. Prvostupňová výstraha pred snežením platí v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji do štvrtka do 8.00 h. V prípade Bratislavského kraja do 2.00 h. Poľadovica sa môže podľa SHMÚ tvoriť do štvrtka do 8.00 h vo všetkých samosprávnych krajoch s výnimkou Žilinského. Výstraha prvého stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov platí predbežne do piatka do 12.00 h na celom území SR.

Viac o téme: PočasieTeplotaMrázSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu