Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenská komora učiteľov vyzýva na prednostné očkovanie zamestnancov škôl a školských zariadení

Vakcína proti koronavírusu
Vakcína proti koronavírusu (Zdroj: SITA/AP Photo/Andre Penner)

BRATISLAVA - Slovenská komora učiteľov (SKU) vyzýva vládu SR, aby prehodnotila očkovaciu stratégiu proti ochoreniu COVID-19 a aby do kritickej infraštruktúry a na prednostné očkovanie zaradila aj všetkých zamestnancov škôl a školských zariadení. Zároveň požaduje distribúciu respirátorov a ďalších ochranných pomôcok pre týchto zamestnancov v dostatočnom predstihu ešte pred otvorením škôl.

Informoval o tom prezident SKU Vladimír Crmoman. "Naša práca je strategicky dôležitá pre fungovanie štátu. Znefunkčnenie škôl a školských zariadení ochorením zamestnancov na nový koronavírus a jeho mutácie vedie k nezvratným negatívnym ekonomickým a sociálnym dosahom na spoločnosť a obyvateľov," konštatuje Crmoman.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prednostné očkovanie by sa malo týkať všetkých zamestnancov materských a základných škôl, vychovávateľov v školských kluboch detí, pracovníkov v špeciálnych zariadeniach, ktorí permanentne pracujú alebo majú nastúpiť do zamestnania, a to bez ohľadu na vek. "Súčasne žiadame o distribúciu dostatočného množstva respirátorov a ďalších ochranných pomôcok pre zamestnancov v náležitom predstihu pred samotným otvorením škôl," zdôrazňuje SKU. Komora to považuje za prioritnú podmienku výkonu povolania zamestnancov škôl a školských zariadení vo vysoko rizikovom prostredí.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaUčiteliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu