Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS! Prvé slová Matoviča: Do karantény idú viacerí ministri aj šéf parlamentu

Premiér SR Igor Matovič má koronavírus Zobraziť galériu (13)
Premiér SR Igor Matovič má koronavírus (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V týchto dňoch, kedy vrcholí koaličná kríza, musí premiér Igor Matovič riešiť ešte ďalší závažný problém. Podľa všetkého bol v týchto chvíľach pozitívne testovaný na nový koronavírus, čo predstavuje komplikácie pre viacerých členov vlády.

Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

Aktualizované 13:45

Matovič o svojom stave hovorí ako o situácií, kedy "som jeden z vás". "Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým, ako to boli oficiálne výsledky," píše premiér. Ten priložil aj SMS správu, ktorú dostal. Úrad vlády tiež potvrdil, že premiér ruší všetok svoj pracovný program.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

"Vianočné sviatky som mal stráviť ako pomocná sila v nemocnici. S cieľom poukázať na obete nášho sebectva - na chorých, mŕtvych a do úmoru unavených zdravotníkov. Teraz budú zrejme plány trochu iné. Áno, štatisticky by som to mal prežiť bez újmy, ale ak by som mal možnosť obetovať môj život za život tisícov nevinných obetí, urobím to," tvrdí predseda vlády.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Vicepremiérka zo Za ľudí Veronika Remišová práve vo vysielaní rádia Expres vyhlásila, že "tým pádom odchádza do karantény" s tým, že je možné, že koronavírus môžu mať viacerí členovia vlády. V posledných dňoch bol pozitívne testovaný aj minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO). V karanténe je aj šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO), v sobotu (19. 12.) ho čaká test.

Koalícia sa včera stretla u Kollára v dome

Počas včerajška totiž prebiehala koaličná rada v dome Borisa Kollára, kde sa mali zúčastniť všetci lídri koalície okrem Richarda Sulíka. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) mal dnes na 14:00 ohlásený brífing k tradičným týždenným aktualizáciam ohľadom pandémie. Hovorkyňa Krajčího rezortu Zuzana Eliášová zatiaľ trvá na tom, že tento brífing bude. Krajčí sa ale má prihovoriť len cez vopred nahraté video, fyzicky teda na konferencii prítomný nebude. Krajčí je tak ďalším ministrom, ktorý ide do karantény.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa Denníka N idú do karantény viacerí ministri vrátane Romana Mikulca či Veroniky Remišovej. „Pán minister ide o chvíľu na antigénové a PCR testy, v pondelok si testy zopakuje, do toho času bude v karanténe,“ potvrdil hovorkyňa rezortu vnútra. Pozitívne testovaný bol už skôr aj minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Minister školstva Branislav Gröhling bol vo štvrtok negatívne testovaný. Remišová si navyše myslí, že vláda môže fungovať aj režimom online.


Koaličná KRÍZA v plnom prúde, Remišová zvolala tajnú radu: Sulík na nej chýbal!


Gröhling verí, že aktuálny stav premiéra rokovanie neovplyvní. „Potrebné veci budeme zrejme musieť komunikovať na diaľku a myslím si, že to nebude pre nás problém,“ skonštatoval.

Po koaličnej rade vo vlastnom dome ide do karantény aj Kollár

Podľa očakávania putuje do karantény aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) , ktorý včera viedol koaličnú radu v jeho dome. "Dovoľujem si Vás informovať, že predseda Národnej rady Slovenskej republiky p. Boris Kollár absolvuje 5 dňovú karanténu, po ktorej sa pôjde dať otestovať. Dôvodom je včerajšie spoločné stretnutie s predsedom Vlády SR," uviedla jeho hovorkyňa Michaela Jurčová.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Kancelária Národnej rady SR)

Heger ide do karantény aj keď mal negatívny test

Minister financií Eduard Heger dnes zrušil všetky osobné pracovné stretnutia a odchádza do karantény. A to aj napriek tomu, že mal výsledok PCR testu zo včerajšieho dňa negatívny. Dnes podstúpi ďalšie testovanie. „Rovní sme si nielen pred zákonom, ale aj pred koronou. Všetci, ktorí dodržiavajú odporúčania epidemiológov, majú môj rešpekt“ povedal minister Eduard Heger.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sulík si zopakuje test

Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa s premiérom naposledy stretol na stredajšom rokovaní vlády, uviedla hovorkyňa rezortu Katarína Matejková. Po rokovaní absolvoval PCR test s negatívnym výsledkom. "Po celý čas mal nasadené rúško a držal si od premiéra odstup. Na štvrtkovom stretnutí koaličných lídrov sa nezúčastnil a dnes opäť absolvuje PCR test," poznamenala Matejková.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Naď prešiel antigénom, podrobí sa aj testu PCR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) bol v piatok ráno o 6.00 h na antigénový test, ktorého výsledok bol negatívny, priblížila hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková. "V piatok ešte absolvuje PCR test, ktorého výsledok rozhodne o ďalšom postupe. Zatiaľ bude v domácej karanténe," dodala

Minister obrany Jaroslav Naď
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Testovať sa ide aj ministerka Natália Milanová

V piatok popoludní sa testom podrobí aj ministerka kultúry (MK) SR Natália Milanová (OĽANO). "Rovnako budú testovaní najbližší spolupracovníci, s ktorými bola v kontakte," potvrdila. Svojich kolegov napodobní aj šéf diplomacie, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS), potvrdil to hovorca rezortu Juraj Tomaga.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krajniak je v karanténe už od začiatku týždňa

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) je už od začiatku týždňa z rodinných dôvodov v dobrovoľnej karanténe. "Na tohtotýždňových rokovaniach vlády sa zúčastňoval on-line, na jeho situácii sa ani teraz teda nič nemení," uviedla hovorkyňa rezortu Eva Rovenská.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Mičovský a Budaj

Z členov kabinetu je z dôvodu kontaktu s pozitívnou osobou už od utorka (15. 12.) v karanténe minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO), šéf agrorezortu, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) na začiatku týždňa potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom.

Minister životného prostredia Ján
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Predseda KDH Milan Majerský medzi prvými zaželal premiérovi skoré uzdravenie. Rovnako tak aj straník Miroslav Sopko z OĽaNO. Uzdravenie premiérovi poprial aj celý klub OĽaNO.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Facebook/Milan Majerský)

 

Pridal sa aj predseda OKS a poslanec klubu SaS Ondrej Dostál.

MIMORIADNE Premiér má KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Facebook/Ondrej Dostál)

Viac o téme: PremiérIgor MatovičKoronavírusPozitívny test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu