Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Konšpirátori sa opäť predviedli: FOTO Maskovaný muž s obuškom na proteste! Polícia vyvracia ďalší HOAX

Provokatéri na proteste neboli.
Provokatéri na proteste neboli. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na verejných zhromaždeniach sa nikdy nezúčastňujú žiadni policajní provokatéri. Polícia tak reagovala na komentáre na sociálnych sieťach, podľa ktorých sa na utorkovom proteste mali zúčastniť "tajní policajní provokatéri". Ich úlohou malo byť vyprovokovanie davu.

Na konšpiračných stránkach sa začali po utorkových protestoch objavovať fotografie muža, ktorý mal byť podľa konšpirátorov "provokatér". ten mal údajne vyvolať nepokoje na zhromaždení. Polícia to jednoznačne odmieta.

"Policajný zbor na verejných zhromaždeniach vykonáva dohľad nad ich priebehom a zasahuje len v nevyhnutných prípadoch - reaguje na vzniknutú situáciu, nikdy neprovokuje," priblížila polícia. Na utorňajšom proteste boli prítomní príslušníci antikonfliktného tímu - policajti v civile s reflexnými vestami, na ktorých bol uvedený názov tímu.

HOAX: TAJNÍ POLICAJNÍ PROVOKATÉRI NA VEREJNOM ZHROMAŽDENÍ V súvislosti s poslednými verejnými zhromaždeniami sme na...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Utorok 17. novembra 2020

"Zmyslom ich práce je komunikovať s účastníkmi zhromaždení, krotiť vášne a predchádzať konfliktom," podotkli policajti. Teória o policajných provokatéroch nemá podľa polície logiku. "Polícia by v takom prípade nenasadzovala svojich príslušníkov do prvej línie ako členov antikonfliktného tímu a tiež by nevystavovala riziku uniformovaných policajtov," uviedla.

Tisícky ľudí vyšli v utorok do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

Viac o téme: NovemberProtestyHoaxProvokatéri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu