Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Peter protestoval proti opatreniam, napokon ho mal zabiť koronavírus: Bolestivý odkaz jeho syna

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Muž, ktorý sa mal zúčastniť novembrových protestov proti vláde Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, mal zomrieť práve na obávanú nákazu. Môže ísť o vôbec prvú obeť masívnych demonštrácií, kde ľudia odmietali aj nosenie rúšok. Slová syna zosnulého trhajú srdce.

V novembri vyšli do ulíc tisíce ľudí. Mnohí bez rúšok, koronavírus totiž považujú za výmysel alebo za ochorenie porovnateľné s ľahkou virózou. Prípadne bojkotovali platné pandemické opatrenia.

FOTOREPORTÁŽ Včerajší protest na snímkach: Účasť bola odhadnutá na 10 až 15-tisíc ľudí!

No po niekoľkých dňoch prichádza tvrdá rana, ktorú snáď nik z protestujúcich nečakal. Jeden z nich prišiel o život. Zabiť ho mala práve nákaza, ktorú aj on sám považoval za neškodnú.

Syn obete prosí ľudí: Prehodnoťte svoj postoj

O smutnej správe informoval Patrik, syn zosnulého muža, ktorý sa podľa jeho vyjadrenia o svoje pocity a názory nerád delí na sociálnej sieti. No ako uviedol, s ohľadom na terajšiu situáciu urobí výnimku. Napísal status, v ktorom prosí všetkých, ktorí neveria, že koronavírus existuje, aby prehodnotili svoj postoj.

"Môj otec Peter, neveriaci na kovid, odporca antikovidových opatrení a nosenia rúšok, momentálne leží s ochorením Kovid na jednotke intenzívnej starostlivosti na infekčnom oddelení v Lučenci," popísal Patrik ešte začiatkom decembra s tým, že otec je v kritickom stave. Napokon boj o život prehral. 

Slová muža, ktorý prišiel o otca, sú skutočne bolestivé.
Zobraziť galériu (2)
Slová muža, ktorý prišiel o otca, sú skutočne bolestivé.  (Zdroj: reprofoto:Facebook)

 

Polícia potvrdila, že v tomto prípade nejde o hoax. Profil Patrika je reálny, rovnako aj informácie, ktoré napísal. "Ak vám budú Vaši známi či príbuzní hovoriť a ukazovať statusy konšpirátorov o tom, že na protestoch sa nikto nenakazil a pandémia je výmysel, ukážte im tento status. Pozostalým zomrelého vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uzavrela polícia.

Správu v relácii RTVS Sobotné dialógy spomenul aj premiér Igor Matovič. "Človek, ktorý popieral, že existuje nejaký covid, popieral nosenie rúšok, bol na proteste, zakričal si bez rúška, bojoval proti Matovičovi, bojoval proti opatreniam a dnes je mŕtvy," povedal premiér.

Hrozivý moment z protestu! VIDEO Explózia pyrotechniky zranila policajta, skončil v nemocnici

Na otázku, prečo polícia nekonala voči osobám, ktoré nenosili rúška Matovič taktiež reagoval otázkou. "Myslíte si, že máte šancu s pár stovkami policajtov zastaviť 15-tisíc ľudí, ktorí si myslia, že bojujú za slobodu?," okomentoval.

Viac o téme: ProtestSmrťBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu