Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Režim na hraniciach s Českom sa môže sprísniť, tvrdí Martin Klus

Martin Klus
Martin Klus (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Režim na hraniciach s Českou republikou sa v súvislosti s novým koronavírusom môže sprísniť. Zintenzívniť by sa mali aj kontroly a v krátkom čase by mohlo dôjsť k testovaniu ľudí na českej hranici. Uviedol to štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus po rokovaní expertnej skupiny zloženej zo zástupcov ministerstva dopravy, vnútra, školstva, zahraničných vecí a úradu hlavného hygienika.

Sprísnenie režimu na hraniciach s Českom navrhol Úrad hraničnej a cudzineckej polície. "Vzhľadom na tú zlú situáciu je to jedna z hraníc, ktorá znesie sprísnený režim," poznamenal Klus. Bližšie detaily však uviesť nechcel. Expertná skupina na stretnutí navrhla niekoľko možností režimu na hraniciach. Detaily posunú premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) a ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO), ktorí sa rozhodnú, čo predstavia na rokovaní ústredného krízového štábu, priblížil Klus. 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Vnímame, že je tu dopyt verejnosti po tom, aby sa niečo robilo s hraničným režimom, pretože, ak máme obmedzený pohyb na Slovensku, tak niektorí ľudia nevnímajú pozitívne, že je tu otvorený hraničný režim," podotkol štátny tajomník. Na stretnutí sa tiež zaoberali, čo robiť s hranicami krajín, ktoré sú zelené ako napríklad Poľsko a Maďarsko. Klus si však nemyslí, že teraz je čas na zatváranie hraníc. "Fakt je ten, že v niektorých susedných krajinách je situácia lepšia ako na Slovensku," hovorí. 

Klus zároveň pripomenul, aby sa plošného testovania v súvislosti s novým koronavírusom tento víkend zúčastnili aj cudzinci, ktorí v SR žijú a ľudia, ktorí na Slovensko dochádzajú zo susedných štátov. "Je tu pre nich možnosť otestovať sa na najbližšom možnom testovacom mieste. Je dôležité, aby cudzinci a ľudia, ktorí sem dochádzajú, mali tú istú možnosť ako naši občania," povedal Klus.

Viac o téme: HraniceČeskoRežimSprísnenieKoronavírusMartin KlusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu