Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kmotríkov Grafobal group predáva nemocnicu v Skalici českej skupine Agel

Ivan Kmotrík
Ivan Kmotrík (Zdroj: SITA/Monika Zaťková)

BRATISLAVA – Spoločnosť Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka predáva majoritný podiel vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica českej spoločnosti Agel. Vyplýva to z oznámenia o začatí správneho konania vo veci koncentrácie podnikateľov Agel, a.s., a Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, a.s., ktoré v stredu zverejnil Protimonopolný úrad.

Agel vstupuje do zdravotníckeho zariadenia, ktoré v roku 2019 vykázalo obrat cez 20 miliónov eur a zisk necelých 54.000 eur. Nemocnica je podľa informácií spoločnosti FinStat zisková od roku 2013 s jednou výnimkou, keď sa v roku 2017 prepadla do viac ako polmiliónovej straty.

Spoločnosť Agel je významným súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. V Českej republike prevádzkuje nemocnice, polikliniky, sieť lekární, laboratórií, distribučných spoločností a ďalšie špecializované zdravotnícke zariadenia.

Na Slovensku pôsobí od roku 2006 prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Agel SK a prevádzkuje jedenásť nemocníc, špecializovanú nemocnicu v Bratislave, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Agel zamestnáva takmer 13.000 zamestnancov, z toho na Slovensku je to takmer 4500 zamestnancov.

Viac o téme: NemocnicaSkalicaIvan KmotríkAgelGrafobal group
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu