Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nastolenie spravodlivosti je na nás, tvrdí Grendel

Gábor Grendel
Gábor Grendel (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Keď sa tvorilo programové vyhlásenie vlády, nikto podľa podpredsedu parlamentu Gábora Grendela (OĽANO) nemohol tušiť, aká hlboká bude koronakríza a aké rôzne problémy prinesie. Ako povedal v Tablet.TV., tento záväzok je našťastie stále aktuálny a splniteľný napriek koronakríze.

Je presvedčený, že ak by po februárových parlamentných voľbách pokračovala vláda Smeru-SD, tak by sa zmeny v spoločnosti skončili. "Smer-SD bol po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zatlačený do kúta, museli sa realizovať určité personálne zmeny aj v polícii a museli sa naštartovať vyšetrovacie procesy, ale som presvedčený o tom, že keby voľby dopadli inak, tak by sme dnes nevideli toľko úspešných zásahov, ako vidíme," uviedol v diskusii na Tablet.TV aj v súvislosti s nedávnym zásahom polície za korupciu sudcov.

Niekedy sa podľa neho ozývajú aj ľudia, ktorí sami nie sú čistí. "Sú to ľudia, ktorí sú informovaní o trestnej činnosti sudcov alebo prokurátorov, advokátov, sú povedzme odsúdení za rôzne trestné činy a majú informácie, ako korupčný systém v súdnictve fungoval, zrazu vidia, že sa oplatí ozvať a svedčiť. Väčšinou to nerobia z nezištných dôvodov, ale preto, aby za skutky, ktoré spáchali, dostali miernejší trest. Ale to je úplne v poriadku," skonštatoval Grendel.  Nechce ale zovšeobecňovať, že celé súdnictvo, prokuratúra a polícia sú skorumpované. "Ale vždy sa v systéme nájdu čierne ovce a platí, že ryba smrdí od hlavy," konštatoval Grendel.

Viac o téme: OĽANOGábor GrendelKoronakríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu