Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Generálna prokuratúra zamietla Kočnerovu sťažnosť voči Grendelovi

Poslanec Gábor Grendel.
Poslanec Gábor Grendel. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR zamietla sťažnosť Mariana Kočnera voči zastaveniu trestného stíhania podpredsedu Národnej rady SR Gábora Grendela (OĽaNO) za zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Grendel o tom v stredu informoval na sociálnej sieti.

Ako vyplýva z uznesenia, ktoré zverejnil, sťažnosť bola odmietnutá ako neopodstatnená. Grendel pripomenul, že trestné stíhanie sa začalo pred ôsmimi rokmi. Rovnako, že sa v "príbehu" objavili všetky známe osoby z okolia Mariana K. aj z prostredia orgánov činných v trestom konaní.

Krajská prokuratúra v Bratislave zastavila trestné stíhania 20. marca. Po späťvzatí obžaloby zo strany okresnej prokuratúry došlo k zadováženiu ďalších dôkazov, medzi nimi aj prepisu komunikácie medzi poškodeným Marianom K. a svedkyňou Martinou Ruttkayovou z komunikácie cez aplikáciu Threema. Z tej malo vyplynúť, že ju ako svedkyňu ovplyvňoval. Vypovedala, že jej Grendel dal ako novinárke dokumenty o bankových prevodoch Mariana K. Po vyhodnotení dôkazov dospela krajská prokurátorka k záveru, že vyšetrovaný trestný čin nespáchal.

Marian K. je okrem iného obžalovaný v kauze zmeniek televízie Markíza. Začiatkom septembra ho senát Špecializovaného trestného súdu oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Rozsudok nie je právoplatný, vo veci bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Viac o téme: SťažnosťGenerálna prokuratúraGábor GrendelMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu