Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Prezidentka poďakovala učiteľom za odvahu pri hľadaní nových foriem vyučovania

Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala učiteľom za odvahu a tvorivosť pri hľadaní nových foriem vyučovania. Hlava štátu to uviedla na sociálnej sieti. Ako tvrdí, školský rok 2019/2020, ktorý sa v utorok končí, bude pamätným.

Vďaku vyjadrila Čaputová aj rodičom za trpezlivosť počas práce z domu, "ktorá bola aj pre nich tak trochu školou", a žiakom za disciplínu, bez ktorej by to podľa prezidentky nešlo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Čaputová poznamenala, že končiaci sa školský rok bol iný ako ten vlaňajší. "Občas ste všetci museli siahnuť na dno svojich síl a hľadať riešenia aj tam, kde na prvý pohľad žiadne nie sú," povedala. Zároveň vyjadrila rešpekt učiteľom, vedeniam škôl aj slovenského školstva, že sa v ťažkej situácii sústredili na to podstatné a "do novej situácie pre svojich zverencov vyšliapali nové cesty". Prezidentka všetkým želá, aby si počas letných prázdnin odpočinuli a načerpali silu do nového školského roka.

Viac ako 680.000 žiakov 3224 základných a stredných škôl na Slovensku si v utorok prevzalo vysvedčenia. Ich odovzdávaním sa oficiálne ukončil školský rok 2019/2020, ktorý v druhom polroku poznačila koronakríza.

Viac o téme: VyučovanieUčiteliaPrezidentkaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu