Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Testy na KORONAVÍRUS má za sebou asi polovica zamestnancov a klientov ZSS v banskobystrickom kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Celkom 4165 rýchlotestov zrealizovali od začiatku tohto týždňa na zamestnancoch a prijímateľoch sociálnych služieb vo všetkých verejných a neverejných zariadeniach v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Z toho 2811 rýchlotestov vykonali v zariadeniach sociálnych služieb BBSK, 299 v obecných a 1055 u neverejných poskytovateľov sociálnych služieb.

Spolupracujúca zdravotná firma zrealizovala navyše do 15. mája aj 578 testov metódou PCR u zamestnancov deviatich domovov sociálnej starostlivosti z celkovo 30 v pôsobnosti BBSK. "Zároveň v prípade potreby a plánovanej prevencie sa vykonáva aj testovanie v zariadeniach sociálnych služieb v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, a to prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky," uviedla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Do 15. mája bolo takto otestovaných viac ako 300 zamestnancov a prijímateľov sociálnej služby. Aj toto testovanie je zabezpečené PCR metódou. Testovanie rýchlotestami je podľa hovorkyne samosprávneho kraja asi v polovici, celkovo bude prostredníctvom rýchlotestov otestovaných 8700 klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb (ZSS) nielen v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, ale aj obecných a neverejných poskytovateľov.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusRýchlotesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu