Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na NAKA v Nitre vypovedali dve sudkyne obvinené z prijímania úplatkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NITRA – V nitrianskej expozitúre Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pokračovali v stredu výsluchy sudcov obvinených z korupcie a brania úplatkov.

Pred vyšetrovateľov sa postavili dve sudkyne z Obchodného úseku Okresného súdu Bratislava I. Katarína B. a Gabriela B., ktoré mali za úplatok rozhodovať v prospech Mariana K. Právnik Kataríny B., obvinenej zo zločinu prijímania úplatku a zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, sa k obvineniam odmietol vyjadriť.

Gabriela B., obvinená zo zločinu prijímania úplatku, mala prijať od bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky J. úplatok vo forme kytice a parfumu. „Obvinenia kategoricky popieram a všetko vysvetlím,“ vyjadrila sa Gabriela B.

Na výsluchu bol prítomný aj Peter Erdös, právny zástupca Moniky J. Potvrdil, že obidve sudkyne vypovedali, no k podrobnostiam obsahu samotných výpovedí sa nevyjadril. „Jedna z výpovedí sa určitým spôsobom týka mojej klientky, no nijakým spôsobom to nezmenilo doterajší priebeh dokazovania,“ skonštatoval.

Viac o téme: KorupciaúplatkyNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu