Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministerstvo zahraničia dočasne vedie Richard Sulík, Ivan Korčok chce prísť čo najskôr

Richard Sulík dočasne vedie Ministerstvo zahraničia
Richard Sulík dočasne vedie Ministerstvo zahraničia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR povedie dočasne predseda SaS a súčasne minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý je aj prvým podpredsedom vlády. Štátnym tajomníkom má byť Martin Klus z SaS.

Potvrdil to Ivan Korčok, ktorý rezort diplomacie preberie po návrate na Slovensko a po absolvovaní povinnej karantény. V súčasnosti je ešte v Spojených štátoch amerických. "Verím, že sa mi podarí odletieť už v pondelok," povedal v nahrávke, ktorú poslal médiám. Po absolvovaní karantény sa chce naplno zapojiť do zvládnutia mimoriadnej skúšky, ktorej čelíme. Poukazoval na pandémiu nového koronavírusu. "Musíme toto celé prekonať a ministerstvo zahraničných vecí aj pod mojim vedením urobí pre to všetko," vyhlásil.

So Sulíkom a Klusom je v stálom kontakte. "V tejto chvíli niet pre ministerstvo zahraničných vecí väčšej priority, ako zabezpečiť pomoc našim občanom v zahraničí, a to najmä tým, ktorí sa ocitli v núdzi a musia sa vrátiť domov," uviedol. Pripomenul repatriáciu, ktorú organizujú. "Na ministerstve je najvyšší stupeň mobilizácie. Doslova všetky dostupné sily sú nasadené, sme súčasťou krízového štábu, a to platí aj pre naše veľvyslanectvá," doplnil Korčok.

Popritom ministerstvo podľa jeho slov zabezpečuje účasť Slovenska na rokovaniach Európskej únie. "Už v pondelok bude ďalšia konferencia cez telemost ministrov zahraničných vecí. Zúčastní sa na nej Martin Klus. Mám informácie, že by malo dôjsť k ďalšej konferencii aj na úrovni predsedov vlád," povedal Korčok.

Viac o téme: KaranténaRichard SulíkIvan KorčokMinisterstvo zahraničných vecí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu