Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Igor Matovič má predložiť návrh na programové vyhlásenie vlády do 13. apríla

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) má do 13. apríla predložiť na rokovanie vlády návrh programového vyhlásenia vlády SR. Vyplýva to z materiálu, ktorý v sobotu schválil vládny kabinet na svojom prvom zasadnutí.

Členovia vlády majú zároveň do 3. apríla predložiť svoje návrhy programového vyhlásenia, z ktorých bude vypracovaný konečný návrh. Podľa Ústavy SR je vláda povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery.

Na prvom zasadnutí bude riešiť aj situáciu s novým koronavírusom

Vláda premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) sa v sobotu zíde na svojom prvom zasadnutí. Na programe má vymenovanie štátnych tajomníkov na jednotlivé ministerstvá a informácie od vybraných členov krízového štábu. Informoval o tom hovorca hnutia OĽaNO Matúš Bystriansky.

Vládu v sobotu vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Okrem vymenovania nových štátnych tajomníkov je na programe aj riešenie situácie s novým koronavírusom. Informácie majú vláde poskytnúť vybraní členovia krízového štábu. Následne si majú členovia vlády prebrať vedenie rezortov od svojich predchodcov.

Viac o téme: NávrhSchôdzaProgramové vyhlásenie vládyPredloženieIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu