Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vláda už naplno pracuje: Vymenovala do funkcie nových štátnych tajomníkov

Vláda SR Zobraziť galériu (3)
Vláda SR (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vláda SR na svojom prvom zasadnutí vymenovala do funkcie nových štátnych tajomníkov v rámci jednotlivých ministerstiev.

Zo schválených materiálov vyplýva, že štátnymi tajomníkmi Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR budú Jozef Mihál a Soňa Gaborčáková. Vláda vymenovala do funkcie štátneho tajomníka Ministerstva spravodlivosti SR Michala Luciaka. Monika Filipová, Ľudovít Paulis a Ivan Husár budú štátnymi tajomníkmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Husár sa stal štátnym tajomníkom rezortu pre oblasť športu.

Vláda už naplno pracuje:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Štátnym tajomníkom Ministerstva vnútra SR bude Lukáš Kyselica. Štátnymi tajomníkmi Ministerstva hospodárstva SR budú Ján Oravec a Karol Galek. Vláda tiež vymenovala Martina Klusa za štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Do funkcie štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR vláda vymenovala Mariana Majera.

Novým vedúcím Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu bude Roman Krpelan

Novým vedúcim Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII) bude Roman Krpelan (Za ľudí). Vo funkcii nahradí Patrika Krauspeho. Rozhodla o tom nová vláda na svojom prvom rokovaní. Krpelan v minulosti pôsobil v prezidentskej kancelárii bývalej hlavy štátu Andreja Kisku a zakladal s ním stranu Za ľudí.

Roman Krpelan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Roman Krpelan)

Podpredsedníčkou vlády pre investície a informatizáciu je od soboty Veronika Remišová (Za ľudí). Jej úrad by sa mal postupne transformovať na ministerstvo pre investície a regionálny rozvoj. Pod tento rezort sa má presunúť celá organizácia a koordinácia čerpania eurofondov.

Viac o téme: VládaMinisterstváVymenovanieŠtátni tajomníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu