Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VOĽBY 2020 Míting KDH v Dubnici nad Váhom narušili kotlebovci: Hajlovanie na katolíkov, vraj sú falošní

Sympatizanti kotlebovej ĽSNS sa nečakane objavili na mítingu KDH v Dubnici nad Váhom Zobraziť galériu (4)
Sympatizanti kotlebovej ĽSNS sa nečakane objavili na mítingu KDH v Dubnici nad Váhom (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

DUBNICA NAD VÁHOM - Predseda KDH Alojz Hlina bol v utorok navštíviť Dubnicu nad Váhom, kde usporiadal míting s voličmi kresťanských demokratov. Na stretnutí sa podľa fotografií zúčastnilo množstvo ľudí a ich prítomnosť okorenili aj takpovediac "neželaní hostia". Sympatizanti Mariana Kotlebu totiž rázne zasiahli tento míting a keď boli zo sály vykázaní, urobili gesto, kvôli ktorému je strana ĽSNS v očiach mnohých charakterizovaná ako extrémistická.

"Dnes sme mali stretnutie v Dubnici nad Váhom. Príjemné stretnutie a dobrá diskusia, až kým tam neprišli dvaja kotlebovci," popisuje predseda KDH Alojz Hlina priebeh mítingu v Trenčianskom kraji. Mužov stihol niekto aj zvečniť a líder kresťanských demokratov na sociálnej sieti dodatočne zverejnil aj fotografiu.

Dvojica sympatizantov kotlebovcov, z ktorých mal podľa Hlinu muž naľavo hajlovať
Zobraziť galériu (4)
Dvojica sympatizantov kotlebovcov, z ktorých mal podľa Hlinu muž naľavo hajlovať  (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Nemeckí vojaci neboli zlí

Jeden z prítomnej dvojice mužov sa začal pýtať, prečo ĽSNS označujú za fašistickú stranu. "Dopĺňal ho druhý, ktorý hovoril, že mu babka hovorila, že nemeckí vojaci neboli zlí. Snažil som sa im odpovedať aj tým, ako vypovedal člen Hlinkovej gardy, ako deťom strhávali retiazky, keď ich hádzali do vápennej pece v Nemeckej počas vojny a že Kotleba v gardistickej uniforme pochodoval s fakľami zo židovského cintorína do Zvolena. Spýtal som sa ho, že či teda nemá pocit, že to môže v ľuďoch asociovať, že kotlebovci majú čo do činenia s fašistami," dodal Hlina.

VOĽBY 2020 Míting KDH
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Pri odchode mnohým ostal rozum stáť

Hlina popisoval aj následné dianie. Mnohí sa dokonca mali postaviť voči dvom mužom a vyzvať ich na odchod. "Začali tam hulákať, skákať do reči. Ľudia ich vyzývali, nech odídu a keď odchádzali, tak jeden z nich nám krásne vzorovo zahajloval," spomenul Hlina.

VOĽBY 2020 Míting KDH
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Na otázku, či sú fašisti, si odpovedali sami

Hlina dokonca potvrdil, že miestnosť bola plná ľudí a mnohí to môžu dosvedčiť. "Boli z toho pohoršení. Takže mám pocit, že si kotlebovci sami zodpovedali na otázku, prečo si o nich myslíme, že sú fašisti. Ak sa človek, ktorý zahajluje, zároveň čuduje, že si o ňom ľudia myslia, že je fašista, tak je asi viac ako len prostoduchý. Tento hajlujúci kotlebovec mi ešte stihol povedať, že som špinavý kresťan," uzavrel predseda KDH.

Kotlebovci reagujú

Do redakcie na predmetný incident nám prišlo aj stanovisko Kotlebovcov-ĽSNS. "ĽS-Naše Slovensko sa dištancuje od spájania našej strany s udalosťou na mítingu KDH v Dubnici nad Váhom, ktorý mali svojou účasťou narušiť  “údajní” kotlebovci. Neorganizujeme a neposielame ľudí na mítingy iných strán. Dištancujeme sa tiež od takéhoto správania. Vzhľadom na blížiace sa voľby predpokladáme, že provokácie a takzvané “akcie pod falošnou vlajkou” môžu pribúdať. ĽS-Naše Slovensko vyzýva na pokojnú a férovú politickú súťaž v zmysle zákona a demokratických princípov," skonštatoval hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

Viac o téme: MítingKotlebovciKDHAlojz HlinaDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu