Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Silvestrovská dráma v Seredi: Martin (30) strieľal zo samopalu v dave ľudí! Vulgárne kajanie sa

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: Polícia SR, seredonline.sk)

SEREĎ - Mala to byť pokojná oslava príchodu Nového roka, no zmenila sa na drámu. V Seredi úradoval strelec, ktorý siahol po zbrani a vôbec mu neprekážalo, že je v dave zabávajúcich sa ľudí. Všetkých naokolo pochopiteľne poriadne vystrašil. Aj napriek tomu, že sa našťastie nikomu nič nestalo, prípad už je v rukách polície. Samotný páchateľ sa po všetkom kajá, no jeho slová prepletené nadávkami sa nestretli s pochopením.

Svedkovia opísali, že muž mal vyčíňať počas ohňostroja okolo polnoci. Strieľať mal zo samopalu. Údajne sa však mali nájsť aj ostré náboje z krátkej guľovej zbrane. To však polícia zatiaľ nepotvrdila. Rovnako ani špekulácie o tom, že na mieste boli až dve osoby so zbraňou.

Vystrašení prizerajúci sa potom skutočnosť okamžite ohlásili polícii. Informáciu ako prvý priniesol portál seredonline.sk. 

Silvestrovská dráma v Seredi:
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: seredonline.sk)

Podľa dostupných správ policajná hliadka síce dorazila na miesto, no spočiatku sa zdržala len chvíľu. Až po opätovnej výzve občanov sem znova dorazili mestskí aj štátni policajti, ktorí zadokumentovali nábojnice. 

Viacero zbraní

Na druhý deň skončil v rukách polície podozrivý muž. Ochrancovia zákona prehľadali aj jeho byt, kde našli a zaistili poriadny arzenál - viacero zbraní aj strelivo. Medzi nimi mal byť aj samopal vzor 58.

Silvestrovská dráma v Seredi:
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Polícia SR)

Podľa informácií spomínaného portálu sa o rozruch postaral Martin K. V súčasnosti ho už z väzby prepustili. Prišiel o zbrojný preukaz, zbrane, strelivo aj karty k zbraniam. To, čo sa stalo, už oľutoval, údajne si nič nepamätá. Vyjadril sa, že konal pod vplyvom alkoholu.

Kajal sa aj v komentároch pod článkom na sereďskom webe. Jeho slová prepletené vulgarizmami však verejnosť neobmäkčili. "Keď sa chceš kajať, váž slovník," poznamenal jeden z komentujúcich. Iní mu tiež odkázali, že alkohol nič neospravedlňuje, a že je šťastím, že sa nikomu nič nestalo.

Silvestrovská dráma v Seredi:
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Reprofoto:seredonline.sk)
o.

Vyjadrenie polície

Polícia dva dni po incidente a po medializácii prípadu uviedla, že na Vinárskej ulici zasahovali ihneď po oznámení incidentu. Skutočnosť preverili a pátrali po možnom strelcovi.

"V čase príchodu policajtov sa na mieste nikto podozrivý nenachádzal, nebola tam žiadna osoba so zbraňou. Polícia pokračovala v preverovaní udalosti počas dňa, pričom prijala aj ďalší podnet od občana, ktorý našiel vystrelené nábojnice. Miesto sme zadokumentovali a zaistili potrebné stopy," opísali.

Priamo z bytu potom muž putoval na obvodné oddelenie. Ochrancovia zákona upresnili, že u neho zaistili 10 zbraní v legálnej držbe, 9 evidenčných kariet k zbraniam, zbrojný preukaz a viac ako 700 nábojov rôzneho kalibru.

"Počas predvedenia muž pri vypočutí uviedol, že bol značne opitý a nepamätá si, čo v noci robil a ani to, či strieľal zo zbraní. Polícia v tejto súvislosti už vypočula svedkov a zároveň žiadame ďalších, ktorí muža a streľbu videli priamo, aby sa prihlásili," dodala ďalej polícia. 

Vzhľadom na to, že strelca nechytili ihneď po udalosti ale pravdepodobne nie je jasné, koľko promile mal v skutočnosti v krvi. Všetky zaistené zbrane a muníciu podľa vyjadrenia polície podrobia expertíze na Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ, ktorý bude skúmať aj to, akým spôsobom boli použité. 

Viac o téme: StreľbaSilvesterSereď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu