Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Andreu hospitalizovali v michalovskej nemocnici: Na odchode z psychiatrie ňou otriasol šok, obe zariadenia sa bránia

Andrea s manželom. Zobraziť galériu (2)
Andrea s manželom. (Zdroj: FB/A. N. O.)

MICHALOVCE – Andrea, mama malého chlapca, skončila v michalovskej nemocnici. Preležala v nej vyše týždňa, aby zistili, prečo odpadáva. V priebehu dvoch týždňov totiž stratila vedomie až deväťkrát. Z nemocnice však odišla bez lekárskej správy, bez odhalenia príčiny jej zdravotného problému. Vyšetrovali ju aj na psychiatrickej klinike. Na odchode z nej ňou otriasol ňou nepríjemný šok.

Andrea bola od 19. novembra hospitalizovaná v nemocnici Svet Zdravia v Michalovciach. V druhej polovici októbra niekoľko ráz odpadla, do hospitalizácie celkom deväťkrát, raz aj skolabovala.

Deň po hospitalizácii ju lekári poslali do psychiatrickej kliniky na Stráňanoch, v Michalovciach, aby sa vylúčilo, alebo potvrdilo odpadávanie zo psychického pôvodu. „Tak som išla so sanitárom. Po vyšetrení mi povedali, že môžem ísť, že dole ma bude čakať sanitka. Keď neprichádzala,  šla som sa opýtať pána pri rampe, kde prevoz je. Nevedel mi povedať." Preto sa vrátila do nemocnice a ďalej čakala. Napokon si po hodine zavolala taxík. „A keď som urobila krik v nemocnici, viete, čo mi povedali? Keď nie som spokojná, môžem sa pozberať a odísť. Pýtam sa, kde je tu spravodlivosť?“ povedala žena.

Andrea ležala v nemocnici v Michalovciach viac než týždeň, čo stojí za jej odpadávaním, sa nedozvedela.
Zobraziť galériu (2)
Andrea ležala v nemocnici v Michalovciach viac než týždeň, čo stojí za jej odpadávaním, sa nedozvedela.  (Zdroj: FB/A. N. O.)

Ktorá strana za vzniknutú situáciu nesie zodpovednosť, sme zisťovali u oboch nemocníc. „Došlo k nedorozumeniu, za ktoré michalovská nemocnica nenesie zodpovednosť, nezodpovedali sme za spätný prevoz do nemocnice,“ reagoval hovorca siete nemocníc Svet Zdravia Tomáš Kráľ.

Čítajte aj: Škandál v nemocnici, v ktorej nechali Evu (†64) ležať na chodbe: Výsledok kontroly nahneval rodinu 

Sanitku naspäť teda mala zabezpečiť psychiatrická klinika na Stráňanoch. Z jej stanoviska vyplýva, že túto povinnosť si splnila. Ako Pavla Čolláková zo sekretariátu psychiatrickej nemocnice pre topky.sk vysvetlila, ich klinika neprevádzkuje vlastnú dopravnú zdravotnú službu pre pacientov. Prepravu pre pacientov však objednávajú od poskytovateľov dopravnej zdravotnej služby. „Bezprostredne po vyšetrení tejto konkrétnej pacientky jej bola z ambulancie našim personálom objednaná preprava dopravnou zdravotnou službou Svet zdravia, ktorá túto pacientku do nášho zdravotníckeho zariadenia aj priviezla na konziliárne vyšetrenie z nemocnice Svet zdravia Michalovce,“ povedala Čolláková. „O samotnom meškaní dopravnej zdravotnej služby naša ambulancia nemala informáciu. Pacientka na prepravu čakala mimo priestorov ambulancie,“ dodala.  

Andreu z michalovskej nemocnice prepustili 27. novembra. Tvrdí, že pri odchode dostala len sesterskú správu a za viac ako týždeň jej tamojší lekári nezistili, prečo odpadáva. Ona sa domnieva, že príčinou je nízka hladina cukru, pretože výskyt cukrovky majú v rodine. „Vraj si to vymýšľam, že to nie je nijako dokázané,“ spomína na rozhovor s nemocničným personálom, na ktorý si neodniesla dobré spomienky. „Prepustili ma s tým, že magnetickú rezonanciu hlavy si musím vybaviť sama, potom sa mám hlásiť u obvodnej lekárky,“ uviedla Michalovčanka.  

Viac o téme: MichalovceNemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu