Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dychberúce VIDEO z ťažkého boja s bielym peklom na Orave, prezident hasičov má slzy v očiach

Na severe Slovenska pomáha s odstraňovaním následkov snehovej kalamity vyše 400 dobrovoľných hasičov.
Na severe Slovenska pomáha s odstraňovaním následkov snehovej kalamity vyše 400 dobrovoľných hasičov. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ORAVA – Vyzerá to tak, že po tom, čo sever Slovenska na začiatku januára zasypal sneh, si časť Oravského regiónu konečne vydýchla. V pondelok to potvrdili hasiči na svojom facebookovom účte. Dlhodobá nepriaznivá situácia nenechala chladným ani ich prezidenta, ktorý sa netajil tým, že usilovnosť jeho kolegov mu nahnala slzy do očí.

Hasiči na začiatku týždňa avizovali, že z Oravskej Lesnej odchádza časť hasičskej techniky, lebo ťažká a vyslobodzovacia technika zo Záchranných brigád HaZZ v Žiline, Malackách a Humennom už na mieste nie je potrebná. Podotýkajú však, že na Orave stále zostáva dostatočný počet síl a prostriedkov Hasičského a záchranného zboru na odstraňovanie následkov snehovej kalamity.

Na severe zasahovali profesionálni i dobrovoľní hasiči, ktorí pomáhali s odstraňovaním následkov snehovej kalamity v Žilinskom kraji a Oravskom regióne. Ich skvelo odvedenú prácu prostredníctvom videa pochválil prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý.

Alexander Nejedlý.

„Ste úžasní, to, čo sme chceli urobiť za dva dni, ste urobili za jeden deň. Veľmi vám za všetko ďakujem. Keď som počul, koľko vás prišlo, mal som aj slzy v očiach, pretože pred desiatimi rokmi sme snívali o tom, že urobíme jeden fantastický systém, a keď bude niekedy nejaký veľký lesný požiar alebo nejaká povodeň, tak že si vás privezieme a pomôžete nám. Ale to, čo ste dnes ukázali, toto je naozaj úžasné. Viac ako 300 hasičov z celého Slovenska, či zo západu, zo Záhoria, z juhu, zo stredu, z východu, prišlo pomôcť na Oravu. Fakt veľká vďaka. Ste super.“

S bielym peklom na Orave od začiatku bojovali aj naši policajti. Tí taktiež zverejnili video zo zásahu, ktoré spočiatku zachytáva situáciu v okrese Čadca, potom dokumentuje Oravu.

Polícia na Orave.

Viac o téme: PolíciaHasičiŽilinaSnehOravaSituácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu