Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mesto zažíva snehovú apokalypsu: VIDEO Doprava nefunguje, ľudia vybavujú pluhmi svoje autá

Ľudia roztláčali aj električky. Zobraziť galériu (2)
Ľudia roztláčali aj električky. (Zdroj: YouTube/Rossija 1)

SARATOV - Snehovú apokalypsu podľa ruských médií zažíva mesto Saratov, ktoré leží asi 750 kilometrov juhovýchodne od Moskvy. "Saratov zavial sneh. Hromadná doprava nefunguje už skoro desať dní, vlaky uviazli v závejoch, obyvatelia žiadajú vyhlásiť výnimočný stav," napísal server Medusa.

Dychberúce VIDEO z ťažkého boja s bielym peklom na Orave, prezident hasičov má slzy v očiach

Mesto, ktoré má približne 850-tisíc obyvateľov, zažilo v posledných dňoch niekoľko fujavíc a metelíc označovaných za najsilnejšie za 30 rokov. Mesto je podľa serveru paralyzované, električky nejazdia, centrum každý deň blokujú autá v dopravných zápchach najvyššieho stupňa. Ľudia často musia chodiť do práce a späť pešo, často až desať kilometrov.

"Ak môžete, berte do áut ľudí, ktorí stoja na zastávkach a odvezte ich aspoň do civilizácie," nabádajú vodičov na sociálnych sieťach obyvatelia periférií. Odrezaná od sveta je vraj až stovka obcí v okolí.

Podľa miestnych médií začína zlyhávať odvoz odpadu, pretože komunálne vozidlá sa pri domoch nemôžu dostať až do dvora. Sneh z nábrežnej promenády, ktorá patrí k hlavným atrakciám mesta, prestali odpratávať, takže výška snehovej nádielky presiahla meter. V desať stupňových mrazoch popraskali potrubia a niekoľko ulíc v centre mesta zaliala voda. Pod váhou snehu sa v stredu prelomila strecha pamiatkovo chránenej budovy v centre mesta.

S odstraňovaním snehu z ciest vedúcich do odrezaných dedín pomáha armádna technika. Tá bola podľa serveru Saratov News poskytnutá potom, čo gubernátor požiadal o pomoc ministerstvo obrany. Ruská redakcia BBC zverejnila na svojom webe zábery zo zaviateho mesta, ktorého dômyselní obyvatelia vybavujú snežnými pluhmi svoje autá.

Viac o téme: SnehPočasieSneženieSaratov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu