Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Experti varujú pred chybami, ktoré robíme pri rozmrazovaní čelného skla na aute: Dopúšťate sa ich?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Mnohí si musia v zimnom období trochu privstať, aby pripravili svoje autá na jazdu. Môže to byť frustrujúce, najmä keď meškáte a musíte sa ponáhľať. Automobiloví experti sa podelili o svoje najlepšie tipy, ako čo najrýchlejšie odstrániť námrazu z čelného skla. Tieto nástroje pri tom radšej nepoužívajte.

Aj napriek tomu, že odstraňovanie námrazy či snehu z čelného skla je otrava, je to dôležité, pretože v opačnom prípade môžete riskovať dopravnú nehodu. Nie vždy ale na tieto úkony máte dostatok času. Automobiloví experti z predajne Dick Lovett sa s denníkom The Mirror podelili o tipy na odstraňovanie námrazy. 

Zároveň varovali, že nie všetky bežne používané nástroje sa na to hodia. Niektoré z nich totiž môžu vážne poškodiť čelné sklo a tým pádom vám spôsobia aj nemalú finančnú ujmu. "Nelejte naň priamo vriacu vodu. Rýchla zmena teploty by mohla spôsobiť prasknutie skla. Namiesto toho si nahrejte čelné sklo zvnútra auta a použite škrabku." Rovnako by ste sa mali vyhýbať aj používaniu ostrých predmetov. Taktiež sa nevypláca počas odmrazovania nechávať svoje auto bez dozoru.  Hrozí, že sa do auta nepozorovane dostane zlodej. 

Experti varujú pred chybami,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ak sa vám ráno nechce vstávať skôr, ako je to potrebné, odborníci ponúkajú niekoľko rád. "V noci položte na čelné sklo starý uterák alebo prikrývku. Môže to fungovať dobre, ak nemáte k dispozícii protimrazový kryt na čelné sklo. Zapnite motor a kúrenie na maximum a na vysokú teplotu. Nasmerujte ho na čelné sklo a zapnite klimatizáciu (ak ju máte), aby bol vzduch suchý. Potom vyklopte slnečné clony, pomôžu pri rýchlejšom odmrazovaní čelného skla," dodali. 

Viac o téme: ZimaAutoMrázNámrazaOdmrazovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu