Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rybári boli v noci na love, keď ich vyrušil zvláštny zvuk: Krvavý pohľad, medveď práve zabíjal...!

(Zdroj: Facebook/Dustin Tolley)

WATAUGA - Dvaja muži, ktorí v noci lovili ryby pri jazere vo východnom Tennessee, počuli zvláštne zvuky, ktoré vychádzali odkiaľsi z brehu. Keď odhalili ich pôvod, neverili vlastným očiam. Stáli zoči voči hrôzostrašnej scenérii, ktorá sa naskytne možno raz za život.

Dustin Tolley sa vybral s kamarátom Adamom Bucklesom na nočný lov rýb pri jazere Watauga v americkom štáte Tennessee. Vyzeralo to ako bežný nočný lov, až kým nepočuli z brehu zvláštne zvuky. Otočili tam teda svetlá, ktoré si zobrali k sebe do člna a naskytol sa im strašný pohľad, informuje The Charlotte Observer. 

Na vlastné oči videli, ako sa medveď grizly pokúša zabiť srnca. Dustin vytiahol mobil a snažil sa to celé zachytiť na videu. Medveď držal srnu v zuboch v oblasti krku a labami sa ju snažil lepšie ulapiť. Dokonca ju chvíľu ťahal okolo stromu. Mladý jeleň len márne kope nohami a snaží sa oslobodiť.  

 Podľa agentúry Tennessee Wildlife Resources Agency je takýto jav veľmi zriedkavý. Dokazuje to ale, aké nepredvídateľné môžu byť medvede grizly. "Osemdesiatpäť percent potravy medveďa čierneho tvoria rastliny a plody, no po zhliadnutí tohto videa sa dá tomu len ťažko uveriť!. Vyzerajú síce rozkošne a prítulne a možno sa s nimi budete chcieť aj odfotiť, ale nezabúdajte, že sú to predátory a môžu kedykoľvek zaútočiť," uvádza agentúra na Facebooku. 

Jazero Watauga je horská priehrada neďaleko hranice so Severnou Karolínou. V tejto oblasti sa početne vyskytujú medvede grizly, ktoré môžu vážiť až 230 kilogramov. K útoku došlo v nedeľu 17. júla okolo 23:00 miestneho času. Tolley hovorí, že ich na to upozornil ten najstrašnejší zvuk, ktorý sa akoby približoval k ich lodi z brehu. Video má len asi 30 sekúnd, pretože dvojica sa neodhodlala vydržať a počkať, ako sa to celé skončí. 
 

Viac o téme: MedveďJeleňGrizlyTennessee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu