Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lekárka zverejnila alarmujúce VIDEO z JIS-ky: Výstraha pre túto skupinu ľudí! Čoraz horší priebeh COVIDU

Lekárka je nešťastná z toho, čo sa deje v nemocnici. Zobraziť galériu (2)
Lekárka je nešťastná z toho, čo sa deje v nemocnici. (Zdroj: YouTube/theMercyChannel)

ARKANSAS - Hlavná lekárka Sonal Bhaktaová zdieľala videá dvoch neočkovaných pacientov s COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti. Zábery uverejnila v snahe presvedčiť ľudí o potrebe vakcinácie. Priznáva, že situácia je srdcervúca. Podľa jej slov však veľa ľudí nechápe, že podobne ťažkým priebehom ochorenia dokážeme predísť.

KORONAVÍRUS Štúdia odhalila, ktorá vakcína je najefektívnejšia proti DELTE!

Lekárka z Arkansasu, Sonal Bhaktaová, zdieľala podľa portálu MailOnline videá pacientov, ktorí bojujú s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) v nemocnici Mercy Hospital Northwest Arkansas. Bhaktaová natočila dvoch mužov z „veľmi odlišných oblastí života“, pričom obaja sú napojení na pľúcne ventilátory.

Žiadny z mužov nebol pred nákazou vírusom očkovaný. Jedným z mužov je 51-ročný otec dvoch detí, ktorý pracuje ako strážca zákona a druhým je 40-ročný muž, ktorý je zakladateľom neziskovej organizácie. Bhaktaová vysvetlila, že chce ukázať realitu toho, čo znamená vážne ochorieť na COVID-19. „Je to srdcervúce. Je to srdcervúce pre naše sestry, našich respiračných terapeutov, našich lekárov. Vidíme, že sa tomu dá predísť. A láme nám srdce, že ľudia nechápu, že očkovaním sa tomu dá predísť,“ prezradila Bhaktaová.

Lekárka zverejnila alarmujúce VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/theMercyChannel)

Lekárka zároveň tvrdí, že v nemocnici zaznamenali veľký príliv pacientov s COVID-19 a čísla stále rastú. „Sú mladší, sú chorí a častejšie vyžadujú ventilátor... Vytvára to veľa zúfalých situácií, veľa kritických personálnych problémov,“ povedala Bhaktaová. Tento nárast inšpiroval Bhaktaovú k tomu, aby začala s filmovaním, aké to je liečiť pacientov na JIS, ktorí pochádzajú zo širokého spektra prostredí. „Je ťažké pochopiť realitu situácie, pokiaľ ju nevidíte a nežijete. Sú to rodičia, majú doma deti [a] mnohí sa nemôžu vrátiť domov. Mám pocit, že niektorí ľudia nerozumejú tejto predstave. To je jeden z aspektov, na ktoré som chcela ukázať,“ vysvetlila.

Vo videu, ktoré bolo natočené 5. augusta, figuruje 51-ročný pacient na pľúcnej ventilácii, ktorý je dvojnásobným otcom a strážcom zákona. Nemenovaný muž nebol očkovaný, ale jeho manželka už v čase natáčania videa dostala prvú dávku a plánuje ísť aj na druhú dávku. „Bohužiaľ je v súčasnosti veľmi kriticky chorý. Je na ventilácii a tiež na dialýze. Má len 51 rokov,“ povedala Bhaktaová vo videu.

Video sa potom prepne na iného pacienta s COVID-19 na ventilátore, 40-ročného otca 11-ročnej dcéry, ktorý tiež nebol očkovaný. Bhaktaová hovorí, že tento muž je zakladateľom a prezidentom neziskovej organizácie, rád navštevuje preteky, pomáha druhým a trávi čas so svojou rodinou a priateľmi. Bhaktaová dúfa, že video dostatočne ukazuje potrebu a nutnosť vakcinácie nielen u starších ľudí, ale aj u mladších. Ťažký priebeh COVID-19 môže totiž postihnúť kohokoľvek. „Prosím, dajte sa zaočkovať. Vakcína je bezpečná. Urobte to pre ostatných,“ dodala Bhaktaová.

Viac o téme: NemocnicaUSAKoronavírusArkansasCovid oddelenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu