Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia sa báli dať zaočkovať, zomreli na COVID: Matka pred smrťou prosila svoju rodinu o jediné

Deťom už budú rodičov pripomínať iba fotografie Zobraziť galériu (2)
Deťom už budú rodičov pripomínať iba fotografie (Zdroj: GoFundMe)

LA MARQUE - Manželia-antivaxeri zomreli s dvojtýždňovým rozdielom v dôsledku ochorenia COVID-19. Zostali po nich štyri deti, ktoré sú teraz sirotami. Na smrteľnej posteli prosili svoju rodinu, aby ich deti dali zaočkovať. Sesternica mŕtvej ženy vyzýva na očkovanie všetkých, ktorí majú tú možnosť.

Lekárka zverejnila alarmujúce VIDEO z JIS-ky: Výstraha pre túto skupinu ľudí! Čoraz horší priebeh COVIDU

Podľa sesternice Dottie Jonesovej boli Lydia a Lawrence Rodriguezovci z La Marque v Texase obaja neočkovaní a skeptickí voči novým vakcínam. „Predtým, ako sa [Lydia] nechala intubovať, bolo jednou z posledných vecí, ktoré povedala svojej sestre: ‚Zaistite, aby boli moje deti očkované,‘“ prezradila Dottie.

Lydia predtým nedôverovala covidovým vakcínam, čo sa jej napokon stalo osudným. Spolu s manželom totiž umreli na koronavírus. „Ak by bola očkovaná, práve teraz by tu bola pre svoje deti,“ dodala Dottie.

Lydia (42) bola hospitalizovaná pred viac ako mesiacom, v pondelok v dôsledku ochorenia zomrela. Jej manžel Lawrence (49) zomrel na komplikácie súvisiace s chorobou 2. augusta. Dottie ale prezradila, že rodina bola počas pandémie veľmi opatrná, vždy nosila rúška a snažila sa o spoločenský dištanc.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Keď bola Lydia s manželom na jednotke intenzívnej starostlivosti, Dottie založila účet na GoFundMe, aby pomohla rodine s financiami na zdravotnú starostlivosť. K 18. augustu sa prostredníctvom crowdfundingovej stránky podarilo vyzbierať 49 430 dolárov (42 270 eur) z cieľa 50 000 dolárov (42 755 eur).

Na záver Dottie vyzvala ľudí, aby sa dali zaočkovať. „Našim želaním je, aby žiadna iná rodina nemusela znášať tento scenár, ktorému sa dá predísť,“ dodala. O deti páru, 18-ročné dvojčatá a dve deti vo veku 16 a 11 rokov, sa stará široká rodina. Podľa Dottie mali všetci príslušníci rodiny pozitívny test na Covid-19, no zaznamenali len mierne alebo žiadne príznaky.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu