Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Turistku na výlete začali prenasledovať dva medvede: Keď chcela prežiť, musela spraviť TOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANCHORAGE - Pátranie po 55-ročnej obyvateľke aljašského mesta Palmer sa skončilo úspešne a Fina Kieferová je už doma obklopená svojou rodinou. Bola nezvestná dva dni, keď sa prenasledovaná medveďmi musela odkloniť od svojej plánovanej trasy a zablúdila. Uprostred divočiny prežila sama viac ako dva dni.

VIDEO Motorkár počas výletu narazil na medvediu rodinku: Jeden sa k nemu rozbehol a...

Výlet, na ktorý sa vydala Fina zo svojho bydliska po dvadsaťkilometrovej trase Pioneer Peaker Trail v pondelok 14. júna, sa takmer skončil tragicky. Keď totiž vášnivá turistka prekonávala trať, začala ju prenasledovať dvojica medveďov. Odklonila sa preto od turistického chodníka a zablúdila. 

Rodina o nej nič nevedela dva dni, keď sa jej nakoniec podarilo skontaktovať s manželom, ktorému oznámila, že je v zúfalej situácii. Vôbec nevedela, kde sa nachádza, vraj stúpala stále nahor na kopec, aby sa skryla pred šelmami a už má iba polovicu spreju na medvede, ktorým by ich mohla paralyzovať, ak by ju opäť napadli. Kieferovej muž okamžite zalarmoval záchranárov a rozbehla sa obrovská pátracia akcia. Ženu však záchranári nedokázali z vrtuľníka spozorovať, pretože bola medzi hustými stromami. Z jej neskoršej výpovede vyplynulo, že sa jej pokazil mobil, nemohla viac komunikovať a nijaký vrtuľník vôbec nezaregistrovala.

Niekoľkohodinová pátracia akcia sa úspešne skončila až v stredu 16. júna o 17.30, keď sa Fina vynorila z lesa a vyšla na cestu vzdialenú asi kilometer od trasy Pioneer Ridge, kde ju našiel jeden z členov dobrovoľnej pátracej skupiny Stephen Dunphy. Bola zranená, takže ju previezli do nemocnice. Momentálne sa už zotavuje doma. "Turistka mala vode odolné zápalky a dokázala si založiť oheň," uviedol šéf záchranárov Evan Budd. Kieferová poďakovala Bohu, že sa jej podarilo prežiť a vrátiť sa k rodine a všetkým, ktorí sa za ňu modlili. "Som šťastná, že môžem opäť objať manžela a deti." 

Viac o téme: MedveďTuristka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu