Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Medveď zaútočil v cirkuse na krotiteľku: Šokujúcemu divadlu sa prizerali rodičia s deťmi!

(Zdroj: YouTube/Telekanal 360)

KEMEROVO - Ruské cirkusy ešte stále lákajú divákov na vystúpenia s cvičenými divokými zvieratami. A nie je to prvýkrát, čo sa im predstavenie trochu vymklo z rúk. Aj tento raz medveď zaútočil na svoju krotiteľku. Nehovoriac o tom, že návštevníci v hľadisku neboli chránení žiadnou zábranou.

Tragédia na dovolenke: Ženu (†65) vytiahol zo stanu medveď a zabil ju

K incidentu došlo v sobotu v putovnom cirkuse Harlekýn, ktorý zavítal do ruského mesta Berezovsky v regióne Kemerovo. Video ukazuje, ako prvýkrát medveď v klobúku a ružovej trblietavej šatke zaútočil na svoju krotiteľku, chytil ju za nohu a držal sa jej členku, až kým ho neodtiahli dvaja ďalší členovia cirkusu. Napriek tomu predstavenie pokračovalo ďalej a šelma sa po žene zahnala labou. Opätovne vyhroteniu situácie zabránili prítomní mužskí členovia. Podľa správ v médiách došlo aj k tretiemu napadnutiu, ale to už nie je na zázname vidno. Žena údajne po incidente nevyhľadala lekárske ošetrenie. 

Ruský vyšetrovací výbor teraz bude podľa portálu Daily Mail skúmať, či počas vystúpenia nedošlo k porušeniu bezpečnostných pravidiel najmä s ohľadom na to, že divákov nedelilo od vystupujúcich žiadne oplotenie alebo bariéra a pritom v hľadisku sedeli aj deti. Cirkus má však na uvedený incident vlastný názor. Podľa hovorcu k žiadnemu závažnému činu vlastne nedošlo. Medvede sú iba jednoducho v období párenia.

Cirkus je známy obliekaním medveďov do ľudských odevov a pýši sa "humánnym výcvikom zvierat“. Na svojej webovej stránke sľubuje „nezabudnuteľné veľkolepé prestavenie so širokou škálou zvierat“, ktoré „prekvapí každé mesto v Rusku“. Umelci vraj predstavujú v cirkusovom kruhu symbiózu tréningu, klaunovstva a kaskadérskych kúskov vysokej triedy. Vstupné stojí 500 rubľov, čo predstavuje v prepočte okolo 5,7 eur. Pre organizácie bojujúce za práva zvierat však nikdy žiadne cirkusové podmienky nebudú dostatočne humánne, pretože výcvik ide ruka v ruke s krutosťou. Žiadajú preto zákaz takýchto cirkusov.

Viac o téme: MedveďCirkusútok Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu