Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Motorkár počas výletu narazil na medvediu rodinku: Jeden sa k nemu rozbehol a...

(Zdroj: Twitter/anand mahindra)

NILGIRIS - Chlapík zdieľal na svojom twitterovom účte video, ktoré vám určite zrýchli tep. Nakrútené bolo v indických kopcoch a zachytáva motorkára, ktorý pred sebou zrazu zbadá medvediu rodinku. Mnohí užívatelia pred týmto druhom varujú.

Anand Mahindra uverejnil na Twitteri video, ktoré budete sledovať so zatajeným dychom. Je na ňom zachytený motorkár, ktorý schádza dole kopcami Nilgiris v indickom štáte Tamilnádu a snaží sa zachytiť to, čo sám vidí. Cestu pritom z oboch strán obklopuje zeleň. Zrazu však v zákrute uvidel niečo, čo ho prinútilo zastaviť. Trojčlenná medvedia rodinka leňošiaca na ceste.

V polovici videa môžeme vidieť, ako jeden z medveďov začína udržiavať očný kontakt s motorkárom. Zrazu sa však zviera rozbehne smerom k nemu a video sa náhle zastaví. Zábery vyvolali množstvo reakcií. "Obaja sú v bezpečí. Jazdec na ceste je späť doma. Medvede sa stále nachádzajú na okolí," napísal užívateľ Ahmed Sayeed. 

Na skupinu turistov v národnom parku zaútočil medveď: Tínedžera (†16) zabil!

Išlo o medvede pyskaté, ktoré v prírode vidieť len zriedkakedy. Žijú prevažne vo východnej Indii a na Srí Lanke. Podľa odborníkov je lepšie sa tomuto druhu vyhýbať, pretože síce zle vidia, ale majú vynikajúci čuch a sluch. "Sú mimoriadne temperamentné. Od matky s mláďatami je najlepšie držať sa čo najďalej, nie ako motorkár na videu. Vidíme ich často na plantážach a môžu spôsobiť vážne škody," varoval jeden z užívateľov. 

Viac o téme: MedveďIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu