Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Z nemotorného albatrosa sa stala internetová hviezda: VIDEO jeho pristátia je hitom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WELLINGTON - Veľmi nemotorné pristátie albatrosa kráľovského, pri ktorom skončil po kotrmelci na hlave, zachytila ​​kamera v novozélandskej prírodnej rezervácii. Vďaka jej nahrávke je teraz z albatrosa internetová senzácia, informovala agentúra Reuters.

Video, ktoré bolo nahraté v prírodnej rezervácii Taiaroa Head v Dunedin na Južnom ostrove, nakrútila kamera Royal Albatros Cam prenášajúca nepretržité zábery na web All About Birds. Zachytáva albatrosa, ako pred zrakmi mláďaťa sediaceho v hniezde po nepodarenom pristátí chvíľu nemohúcne máva nohami vo vzduchu, než sa mu podarí otočiť a vstať.

Zábery v priebehu tohto týždňa zverejnilo množstvo spravodajských serverov a sociálnych médií a počty jeho zhliadnutí dosahujú stovky tisíc. Na Twitteri sa nahrávka dočkala stoviek komentárov, v ktorých sa užívatelia zverujú, že sa im niečo veľmi podobné stalo pri lyžovaní, alebo špekulujú o tom, čo si albatros po dopade mohol myslieť. Albatrosy kráľovské patria medzi najväčšie morské vtáky na svete a dožívajú sa viac ako štyridsať rokov.

Viac o téme: PristátieNový ZélandAlbatros kráľovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu