Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Muž nastražil v prírode FOTOpascu: Ani vo sne nečakal, čo a koho všetko na nej zachytí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Režisér Jeff Wirth natáča dokumenty pre rôzne skupiny ochrancov prírody v Severnej Amerike. Jeho nedávne zábery majú až prekvapivo vysokú sledovanosť, a to zrejme preto, že na nich pózuje votrelec, s ktorým Wirth vôbec nepočítal.

Fotky a videá Jeffa Wirtha zo štátu Washington zachytené vo voľnej prírode slúžia najmä jej ochranárom. Užívatelia zas týmto spôsobom získavajú jedinečnú príležitosť nahliadnuť do prirodzeného prostredia divo žijúcich zvierat. Jeffa nedávno upútal spadnutý strom v blízkosti jeho domu, kde si nažíva rodinka bobrov. Zistil totiž, že sa po ňom presúva aj rys. Rozhodol sa preto, že nainštaluje na toto miesto fotoaparát. Po prezretí záberov však zistil, že okrem rysa odfotil aj medvedíka čistotného, lasice a niekoľko druhov vtákov. Okrem toho ho čakal prekvapivý bonus v podobe návštevníka, s ktorým vôbec nepočítal.

"Keď som išiel pred pár dňami všetko skontrolovať, uvidel som snímky mladého muža, ktorý pózoval na spadnutom strome a veľmi si to užíval," hovorí Wirth. Zvyčajne ľudí na svojich záberoch odignoruje, no tento muž však očividne túžil po pozornosti a chcel, aby si ho známy fotograf všimol. Jeff už vraj pozná aj jeho identitu, ale odmieta ju zverejniť.

Fotografie sa vzápätí stali terčom záujmu užívateľov, ktorí ich vylepšili v štýle hrdinov literárnej série Animorphs Series, čím získali na Twitteri ešte väčšiu sledovanosť. Wirth medzičasom rozbehol ďalšie aktivity. V súčasnosti rokuje s ochranárskou organizáciou Echo Conservation Society so sídlom v kanadskej Britskej Kolumbii, ktorá rozbehla kampaň pod názvom Ohrozené druhy. Sústreďuje sa na záchranu pumy americkej.

Viac o téme: Fotopasca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu