Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žene sa pokazil mobil: Keď zistila, čo spravil zamestnanec Applu, neubránila sa slzám

Mladí ľudia. Zobraziť galériu (2)
Mladí ľudia. (Zdroj: Getty Images)

BAKERSFIELD - Gloria Fuentesová zašla do obchodu Apple, aby si dala opraviť displej na svojom telefóne. Mala nepríjemnú predtuchu, preto si z mobilu odinštalovala finančné a osobné aplikácie. Nestihla si však vymazať fotky. To bola obrovská chyba. Zamestnanec Applu si totiž z Gloriinho telefónu preposlal nahú fotku.

Predtým, ako Gloria Fuentesová zašla do obchodu Apple v Bakersfielde v Kalifornii kvôli oprave displeja, z telefónu vymazala všetky finančné, bankové a osobné aplikácie. Nemohla sa zbaviť podozrenia, že by sa mohlo stať niečo nekalé. Chcela tiež vymazať všetky fotky v galérii, no nestihla. Čas jej návštevy sa totiž na poslednú chvíľu zmenil.

Po príchode odovzdala svoj telefón zamestnancovi. „Príliš som sa tým nezaoberala, pretože som si myslela, že si robí iba svoju prácu,“ uviedla Gloria vo svojom facebookovom príspevku. Zamestnanec sa dvakrát opýtal na jej PIN kód. Aj keď v tom čase Gloria nemala nijaké podozrenie, ukázalo sa, že jej strach bol opodstatnený.

Žene sa pokazil mobil:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kin Cheung, File)

Doma zapla telefón a zistila, že zamestnanec Applu prelustroval jej galériu. Z mobilu si na svoje číslo poslal Gloriinu nahú fotku. „Tú fotku mám v mobile už takmer rok, takže sa vo fotkách musel hrabať poriadne dlho, kým sa dostal k tejto konkrétnej,“ prezradila Gloria v príspevku. Keď sa o tom dozvedela, neubránila sa slzám. Prostredníctvom facebookového príspevku varuje ostatných ľudí.

Čítajte aj: Muž sa 20 rokov sťažoval na upchatý nos: Lekár nechcel veriť tomu, čo z neho vytiahol

K prípadu sa vyjadrila aj spoločnosť Apple. „Sme vďační zákazníkovi za to, že nás oboznámil s touto skutočnosťou. Spoločnosť Apple okamžite začala interné vyšetrovanie a zistila, že zamestnanec prekročil medze prísnych pokynov na ochranu osobných údajov. Preto už nie je súčasťou našej spoločnosti,“ odkázala firma.

Viac o téme: MobilOpravaFotky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu