Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tehotná matka (18) čakala 12 hodín na pohotovosti: Ošetrili ožranov, ona zatiaľ potratila!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Amy Rennie)

PLYMOUTH - Tehotná žena čakala na pohotovosti dvanásť hodín len preto, aby sa dozvedela, že jej nenarodené dieťa už nežije. O svoje dieťa prišla v desiatom týždni tehotenstva. Tvrdí, že lekári v nemocnici dali prednosť opitým a zdrogovaným ľuďom, v dôsledku čoho jej bola zdravotná starostlivosť poskytnutá príliš neskoro.

Osemnásťročná Amy Rennieová prišla o svoje dieťa v treťom mesiaci tehotenstva. "Nechcem, aby si niekto iný prešiel tým, čím som si v ten deň prešla ja," reagovala na situáciu na pohotovosti. Podľa jej slov lekári dali prednosť opitým ľuďom a osobám, ktoré užili drogy. "Bolo to strašné. Viem, že nie som sama, kto si tým v tú noc prešiel. V tú noc stonalo v čakárni toľko ľudí, trvalo hodiny, kým si ich niekto všimol," pokračuje tínedžerka. 

Amy so svojím ročným synom
Zobraziť galériu (3)
Amy so svojím ročným synom  (Zdroj: Facebook/Amy Rennie)

Mamička ročného chlapca prišla na pohotovosť po tom, čo začala krvácať. Po niekoľkých hodinách čakania do čakárne vošiel lekár a všetkým oznámil, že si na vyšetrenie počkajú sedem hodín. Amy sa spýtala recepčnej, či by vzhľadom na svoje zdravotné komplikácie nemohla byť ošetrená prvá. Recepčná zahlásila, že sú pred dievčinou dvaja ľudia a potom uvidí, či by ju lekár mohol vziať prednostne. 

Bezcitní zdravotníci? Spoveď rodiny, z ktorej mrazí: FOTO desivá smrť v nemocnici

Mladá mamička z Plymouthu lekárom odovzdala vzorku krvi a moču. Po niekoľkých hodinách jej oznámili, že výsledky sú v normále. Musela čakať až do do jedenástej hodiny nasledujúceho dňa na to, aby ju doktor vyšetril, a to aj napriek silnému krvácaniu. Stalo sa tak až o päť hodín neskôr. "Do tej chvíle som nespala, nejedla a neustále som čakala v čakárni, takže som bola už dosť naštvaná," hovorí Rennieová. Keď sa konečne dostala do ordinácie, vyšetrenie prevzala pôrodná asistentka menom Pam. Tínedžerku vyšetrila a zistila, že dieťaťu už nebije srdce. 

Ultrazvuk odhalil, že plod je mŕtvy
Zobraziť galériu (3)
Ultrazvuk odhalil, že plod je mŕtvy  (Zdroj: Facebook/Amy Rennie)

Síce neexistuje nijaký dôkaz o tom, že dvanásťhodinové čakanie na pohotovosti spôsobilo potrat, i tak je ale zarážajúce, že pacientka v takom stave čakala na vyšetrenie tak dlho. Hovorca Univerzitnej nemocnice v Plymouthe sa Amy ospravedlnil za komplikácie a prejavil ľútosť nad stratou jej dieťaťa. "Chceli by sme vyzvať rodinu, aby nadviazala kontakt s našou poradenskou službou pre pacientov, kde preskúmame nezodpovedané otázky s odborníkmi," uviedol. 

Viac o téme: PohotovosťPotratTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu