Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Tínedžer (16) vapoval stokrát denne: Príšerný zlozvyk ho takmer zabil

Cooper bojoval o život Zobraziť galériu (3)
Cooper bojoval o život (Zdroj: nypost.com)

INDIANAPOLIS - Iba šestnásťročného Američana priviezla jeho matka do detskej nemocnice v americkom meste Indianapolis s horúčkou a vážnymi problémami s dýchaním. Lekári takmer zamdleli, keď im mladý pacient prezradil, koľko elektronických cigariet vyfajčí každý deň.

Cooper Stevens sa takmer prefajčil k smrti. Každodenné poťahovanie z elektronickej cigarety ho priviedlo až do nemocnice, kde sa lekárom priznal, že vapoval stokrát denne. "Nešlo to zastaviť. Stačilo, že som mal voľnú sekundu a už som si potiahol," povedal. 

VIDEO Tínedžer (16) vapoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V USA zomrel už štvrtý človek na chorobu spôsobenú fajčením e-cigariet

Bolo iba otázkou času, kedy Cooperovo telo zaštrajkuje a vydá varovný signál. A nakoniec to aj prišlo. Jedného dňa sa u neho objavili silné bolesti hlavy, horúčka a dýchavičnosť. "Cestou do nemocnice lapal po dychu a pýtal sa ma, či zomrie. Bolo strašné počúvať lekárov, keď mi neskôr hovorili, aby som sa pripravila na to najhoršie," uviedla matka. 

VIDEO Tínedžer (16) vapoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nypost.com)

Stevens bol hospitalizovaný so zápalom pľúc a v nemocnici nakoniec zostal dva týždne, z toho deväť dní bol pripojený na dýchacom prístroji. V súčasnosti sa už zotavuje doma. "Budem robiť všetko pre to, aby ľudia v mojom okolí prestali fajčiť. Moji kamaráti to už urobili," dodal Cooper. 

Viac o téme: FajčenieElektronická cigaretaVaping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu