Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Hrôzostrašný útok pumy: Chlapcovi (8) sa podarilo prežiť nemožné, takto to dokázal

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: youtube/9news)

BAILEY - Osemročný Pike Carlson bol na dvore rodinného domu minulý mesiac napadnutý pumou. Šelma ho síce zranila, on sa však napriek všetkému dokázal ubrániť a surový útok odrazil. Dokaličený chlapec musel podstúpiť už niekoľko operácií a čakajú ho ďalšie.

Osemročný Pike z meste Bailey v štáte Colorado sa so svojím starším bratom Gageom hral za domom, keď ho napadla puma americká. Približne 30-kilový predátor sa zahryzol chlapcovi do hlavy a ťahal ho do koruny stromov. "Snažil som sa robiť všetko pre to, aby som ho odohnal. Kopal som z celých síl nohami, ale nič nepomáhalo. Potom sa mi podarilo uchopiť palicu a chcel som mu zasiahnuť oči, ale tá sa zlomila," spomína si.

VIDEO Hrôzostrašný útok pumy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Medzitým bežal Gage pre otca Rona. "Bol to strašný obraz. Všade bola krv, synovi som ani nevidel tvár. Vtom sa zviera stiahlo a prestalo bojovať," hovorí. Vydesený Ron bežal so synom k najbližšej hasičskej stanici, odkiaľ ho ťažko zraneného previezli do nemocnice. Tam ho už dvakrát operovali, no čakajú ešte ďalšie dva zákroky. Pike sa momentálne zotavuje doma. 

Chvíle hrôzy a zdesenia v Česku: Otec uvidel syna medzi levmi... Hladné beštie mu nedali šancu

Päť dní po útoku vydalo vedenie parku Colorado Parks and Wildlife vyhlásenie, v ktorom potvrdilo, že ročný samec bol usmrtený spolu s ďalšou pumou, ktorá v približne rovnakom období napadla kozu. "Tento mladý samec bol hrozbou tak pre bezpečnosť ľudí, ako aj pre hospodárske a domáce zvieratá. Je upokojujúce vedieť, že sa v tejto oblasti už nenachádzajú," uviedol manažér parku Mark Lamb.

Viac o téme: Pumaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu