Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Keď sa obyvatelia mestečka pozreli na rímsu domu, nevedeli, či nemajú vidiny: VIDEO Prízrak na streche

(Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Obyvatelia francúzskeho mesta Armentieres zažili v stredu večer čosi naozaj neočakávané. Na treťom poschodí jedného z obytných domov sa po rímse prechádzal veľký čierny panter, ktorý unikol svojmu majiteľovi. Ten o ničom pravdepodobne nevedel, keďže odišiel na dovolenku, hoci sa objavila aj iná verzia. Záchranné zložky a ochrancovia zvierat mali plné ruky práce s tým, ako dostať šelmu späť do bezpečia klietky.

Študent spal v stane, keď sa udialo čosi príšerné: Peklo o štvrtej ráno a smrteľné zovretie v lese

Sedkovia pantera spozorovali v stredu večer, ako sa "potuluje" po streche obytného domu, a zavolali hasičov. Na záberoch zverejnených krízovými zložkami si šelma "pokojne vykračuje" po rímsach alebo nakukuje do bytu cez zatvorené okno, napísala AFP.

Polícia okolo domu vytvorila bezpečnostný obvod, načo panter vliezol dovnútra, kde bol neskôr obkľúčený a zneškodnený uspávací šípkou. Nikto pri zásahu nebol zranený. Panter bol odovzdaný Lige na ochranu zvierat (LPA), podľa ktorej je "päť až šesťmesačná" šelma v poriadku.

Keď sa obyvatelia mestečka
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pôvodného majiteľa zvieraťa polícia v tom čase nenašla. Ide vraj o "čudáka", ktorý mal pantera doma a nechal ho utiecť otvoreným oknom. Niektorí svedkovia uviedli, že muž je na dovolenke, iní zase, že bydlisko opustil tesne pred príchodom hasičov.

"Ak panter dokázal uniknúť oknom, potom neboli dodržané bezpečnostné požiadavky," povedal Stéphane Souriau z Francúzskeho národného úradu pre lov a divokú zver (ONCFS). Ten v spolupráci s políciou začal zisťovať pôvod odchytenej šelmy a tiež "právny rámec" jej pobytu v Armentieres. Souriau pripomenul, že držanie divokého zvieraťa bez patričného povolenia môže byť potrestané trojročným odňatím slobody a veľkou pokutou.

Viac o téme: OknoPanterFrancúzskoArmentieres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu