Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Toto VIDEO zmätie každého: Je to krkavec alebo králik? Odhaľte pravdu!

Ide o krkavca alebo králika?
Ide o krkavca alebo králika? (Zdroj: Twitter/@dsquintana)

ST. LOUIS - Ochrankyňa prírody a kurátorka spolku na ochranu vtáctva Paige Davisová nakrútila video, ktoré mätie užívateľov sociálnej siete. Zviera na záberoch totiž v jednej chvíli pripomína krkavca a vzápätí divák nadobudne dojem, že ide o králika. S optickou ilúziou zápasia mnohí užívatelia sociálnej siete a oceňujú šikovnosť jej autorky.

Oklamať mozog nie je až také zložité a ak niekedy veríte iba tomu, čo naozaj vidíte, ani to nemusí stačiť. Svedčia o tom rôzne ilúzie, ktorých autori chrlia nápadmi a mätú divákov. Do tejto kategórie patrí aj dielo Paige Davisovej, ktorá je  kurátorkou ochranárskej organizácie World Bird Sanctuary.


Čítajte aj: HÁDANKA, ktorá má len jednu vetu: Ako rýchlo dokážete prísť na správnu odpoveď?


Jej vydarené zábery zdieľal na Twitteri Dan Quintana. „Králiky milujú hladkanie pod noštekom. Ale je to naozaj zajačik alebo krkavec?“ okomentoval mätúce video. Na prvý pohľad na ňom naozaj pózuje operenec, ktorý si vychutnáva hladkanie na zadnej časti krku. Keď sa však divák zahľadí na snímok, tak jeho otvorený zobák vzápätí pripomína ušká králika, ktorému niekto hladká ňufáčik.

Zábery však neskôr odhalia uši operenca, ktorý sa nestal hviezdou internetu po prvý raz a volá sa Mischief (Nezbedník). Práve on už zabával užívateľov sociálnej siete, keď ich všetkých pekne pozdravil. Aj autorkou tohto videa bola Paige.

 

Viac o téme: VtákOptická ilúziaKlamKrálik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu