Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Rodinu terorizuje mega jašter: Nasťahoval sa im do domu, je naozaj strašidelný!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/Inside Edition)

MIAMI - V záhrade domu jednej rodiny na Floride sa usadil obrovský jašter. Napriek snahám majiteľov a ochranárov z Organizácie pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov sa ho doteraz nepodarilo odchytiť. Plaz ignoruje aj nie príliš prívetivých susedov, vychutnáva si slnečné lúče pri jazierku a netrápi ho, že svojou prítomnosťou terorizuje obyvateľov.

Stretnutie s varanom veľkým patrí do kategórie nechcených, pretože pohľad na obrovského slizkého plaza vyvoláva poriadny strach. O túto nepríjemnú skúsenosť je bohatšia rodina Liebermanovcov z Miami, ktorým sa ubytoval na pozemku práve takýto takmer dva metre dlhý jašter. "Je to strašidelné stvorenie," hovorí o nevítanom návštevníkovi majiteľ domu Zachary s tým, že jašter sa u nich zdržiava už tretí týždeň. Vychutnáva si vraj slniečko na terase a vyvaľuje sa pri jazere.

FOTO Rodinu terorizuje mega
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Liebermanovci sa ho spolu so susedmi snažili odplašiť, ale všetky pokusy boli márne. Floridskí ochranári preto v záhrade nastražili pascu a snažia sa živočícha odchytiť. Ani oni ale doposiaľ neboli úspešní. Predpokladajú, že pravdepodobne ide o domáceho maznáčika, ktorého sa niekto zbavil a ten si teraz hľadá nový domov.

FOTO Rodinu terorizuje mega
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Prirodzeným prostredím tohto druhu je India, Srí Lanka, Malajský polostrov a Indonézia. Dorastá až do dĺžky 2,7 metra a zdržuje sa najmä v blízkosti vodných tokov. To je asi aj dôvod, prečo si vybral dom Liebermanovcov, ktorí majú na dvore jazero. Okrem toho, že varan veľký má nepríjemný vzhľad, jeho papuľa je plná jedovatých baktérií. Uhryznutie môže byť preto nebezpečné. "Je to nepríjemné, máme malé deti. Samozrejme, že sa o ne bojím," uviedol majiteľ.

Viac o téme: FloridaJašterVaran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu