Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž prišiel o značnú časť pokožky: FOTO Nakazil sa mäsožravou baktériou, zo stavu Davida mrazí

Davidovi Irelandovi bola diagnostikovaná nekrotizujúca fasciitída. Zobraziť galériu (4)
Davidovi Irelandovi bola diagnostikovaná nekrotizujúca fasciitída. (Zdroj: FB/DavidnJody Ireland)

ORLANDO - Postupujúca bakteriálna infekcia, ktorá napadla telo päťdesiatnika Davida Irelanda, ho doteraz pripravila o značnú časť pokožky a pacienta ešte čaká ďalší chirurgický zákrok. Zaujímavé na celom prípade je najmä to, že nakazený muž nikdy neplával v mori alebo v jazerách, ktoré sú najčastejším zdrojom tohto ochorenia.

Za posledný  týždeň sa život Davida Irelanda (50) radikálne zmenil. Len pred pár dňami sa u neho prejavili symptómy pripomínajúce chrípku a teraz nevládne leží po troch chirurgických zákrokoch v nemocnici bez 25% pokožky. Lekári mu ju totiž museli odstrániť hneď potom, ako mu diagnostikovali nekrotizujúcu fasciitídu spôsobenú mäsožravou baktériou.

Na snímke David Ireland.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke David Ireland.  (Zdroj: FB/DavidnJody Ireland)

„Je ťažké rozlíšiť toto ochorenie v počiatočnom štádiu,“ uviedlo Americké centrum pre kontrolu chorôb. „Existuje veľa infekčných ochorení, ktoré sa v skorých štádiách veľmi podobajú práve na nekrotizujúcu fasciitídu a kým je diagnostikovaná, tak sa stihne veľmi rozšíriť.“


Čítajte aj: Muž (†66) sa pri plávaní nakazil mäsožravou baktériou: Krutá smrť krátko po príznakoch na FOTO


Pacient vraj od minulého týždňa trpí stuporom (úplným ochromením telesnej motoriky) a od piatku sa neprebral. Rodina však stále nestráca nádej a vyhlásila zbierku, ktorá by im pomohla znížiť náklady na liečbu.

Na snímke David Ireland.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke David Ireland.  (Zdroj: FB/DavidnJody Ireland)

„Je obrovské šťastie, že mu baktéria neprenikla do svalového tkaniva,“ povedal pacientov brat Daniel. Ďalej uviedol, že David nikdy neplával v mori alebo v jazerách a riekach, čiže na miestach, ktoré sú najčastejším zdrojom nákazy mäsožravou baktériou. „Udržiaval si kondíciu plávaním v bazéne,“ povedal.

Pacientova manželka Jody v pondelok na sociálnej sieti oznámila, že jej manžel bude musieť podstúpiť kolostómiu. Tento chirurgický zákrok má zabrániť črevám vniknúť do otvorených rán. „Testujú ho aj na ďalšie infekcie a ja sa modlím, aby bol náš život taký, ako predtým,“ hovorí zúfalá manželka, ktorá teraz sama zvláda dve dcéry vo veku sedem a päť rokov.  

Viac o téme: Bakteriálna infekciaMäsožravá baktériaNekrotizujúca fasciitída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu