Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zaľúbenci išli na výlet do aquaparku: Spravili obrovskú chybu, mladík (23) ochrnul

Na tejto šmykľavke došlo k nešťastiu
Na tejto šmykľavke došlo k nešťastiu (Zdroj: Youtube/ArmansTravelEN)

BENIDORM - Zábavný park Aqualandia v španielskom meste Benidorm v provincii Alicante láka návštevníkov veľkým počtom toboganov a iných atrakcií. Práve na jednej z nich sa nedávno stal úraz, ktorý pravdepodobne pripúta mladého človeka na invalidný vozík. Podľa vedenia parku stačilo nepodceňovať bezpečnostné pravidlá a dodržiavať pokyny personálu.

Dvadsaťtriročný David Briffaut a jeho priateľka Penny vyrazili spolu s ďalším párom na dovolenku do Španielska. Dievčina chcela takto osláviť svoje promócie. Pobyt v slnkom zaliatej krajine však náhle ukončil úraz vo vodnom parku v Benidorme, kde celá partia vyrazila na jednodňový výlet. 

David a Penny si totiž na dvesto metrov dlhej šmykľavke napriek upozorneniam personálu ľahli na brucho a spustili sa z nej hlavou nadol. Prudký náraz do vody v rýchlosti približne 60 km/h skončil v mladíkovom prípade zlomeninou dvoch krčných stavcov. Očití svedkovia si pamätajú, ako po vytiahnutí z bazéna neustále opakoval, že si necíti nohy. V miestnej nemocnici už podstúpil chirurgický zákrok, no od hrudníka nadol ostal paralyzovaný. Lekári oznámili Briffautovej rodine, aby boli pripravení na to, že zostane natrvalo pripútaný na invalidný vozík. 

Zaľúbenci išli na výlet
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Youtube/ArmansTravelEN)

"Vaše dieťa je na dovolenke, kde si užíva a zrazu dostanete takúto správu. Je to strašné. Prežívame tú najhoršiu nočnú moru a modlíme sa za zázrak," uviedla matka pacienta. Ten momentálne čaká na ďalšiu operáciu. Do Španielska už za ním vycestovali príbuzní, ktorí navštívili aj miesto nešťastia a čudujú sa, že je stále otvorené. 

Turistka (32) sa spustila na tobogane v Turecku: Nasledoval horor, skoro ju prizabila obézna žena!

Vedenie aquaparku však tvrdí, že nie je nijaký dôvod na jeho uzavretie. "Podľa kamerových záznamov je zrejmé, že tento muž a jeho priateľka nedodržali bezpečnostné pravidlá. Konali tak na vlastné riziko," povedala hovorkyňa parku María José Marcosová.

Craigovi najbližší teraz dúfajú, že hrozivé prognózy lekárov sa nenaplnia a Craig sa jedného dňa opäť postaví na nohy. Zároveň už rokujú s poisťovňu a žiadajú o prevoz muža do Británie, ak to jeho zdravotný stav dovolí.

Viac o téme: DovolenkaTragédiaAquaparkŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu